Сега тези вещи са част от ежедневието ни, но скоро ще изчезнат напълно

Технологите днес се развиват със зашеметяваща скорост. Боравим свободно с устройства, за които вчера не сме и сънували. Никога досега в човешката история научно техническият прогрес не се е развивал с толкова мащабни темпове, пише Obekti.bg.

Това, което някога ни се е струвало фантастика, днес е реалност. А представите за бъещето вече изобщо не ни се струват дръзки или неосъществими.

Какво още ще ни поднесе обаче бъдещето едва ли бихме могли да назовем така категорично, но със сигурност можем да посочим редица вещи, които вече потъват в забвение и скоро напълно ще изчезнат. Децата ни дори не могат да проумеят, как работи телефонът с шайба, ако изобщо разберат, че е средство за комуникация.

Устройства, които имат само една възможна употреба, като калкулатори, будилници и цифрови фотоапарати, се заменят изцяло със смартфони. А дори и по-съвременните зарядни устройства и слушалки с кабели изчезват в полза на безжичните модели. Хартиените издания масово се превръщат в дигитални. Световно медии, олицетворяващи цели епохи, прекратяват дейност. Хартиената пътна карта се замени от GPS – устройство, а докато се чудите, дали имате нужда от такова, то вече остаря отново в полза на смартустройствата.

Редакторите на Insider са подготвили списък с 10 неща, които вероятно ще изчезнат напълно до няколко години.

Хард дисковете – Скоро всеки ще запазва информацията си в „облак“

2

Също и флашките

3

Хартиените пътни карти

4

Дори и GPS устройствата

5

Хартиените документи

6

Morkadis

Принтери и факс машини

7

CD-та

8

DVD плеърите

4

Хартиените сметки, които получаваме по пощата

2

Калкулаторът

3

инфо: obekti.bg

Вижте още:

15 неща, които никога не бива да споделяте с друг

Как са си представяли бъдещето преди 100 години

Най-стряскащите предсказания на Стивън Хокинг за бъдещето

Бъдеще с извънземните – защо не?

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.