Странният случай на Мария Таларико

Катанзаро е с нищо незабележително градче в гориста местност в Италия. Или поне е такова, докато жителите му не се оказват въвлечени в мистична история, над чието обяснение безуспешно си блъскат главите няколко поколения.

През 1936 г. тялото на красавеца Джузепе (или Пепе, както всички го наричат) Вералди е открито под моста в Катанзаро. Няма никакви следи, свидетелстващи за насилствена смърт. Така че всички решават, че Пепе е сложил край на живота си. Всички, освен неговото семейство. Те не могат да си представят дори една причина младежът да се хвърли от моста.

Три години по-късно по същия мост минава момиченцето Мария Таларико и… изгубва съзнание, при това без никакви, видими причини. Отнасят я в дома й и скоро тя идва на себе си, но…

Гласът на Мария е силно променен – станал е по-нисък и плътен и прилича повече на мъжки. Някой се досеща да я попитат за името й и за изумление на околните тя отговаря: Пепе Вералди.

След това момиченцето изявява желание да поговори с майката на покойния Пепе. Докато отиват да я извикат, Мария настоява да донесат вино, цигари, карти, и започва да уговаря изумените си роднини и познати да изиграят някоя и друга игра. Тя разговаря със съседите като със стари приятели, макар че преди инцидента не познава повечето от тях. Когато идва майката на Пепе, тя е шокирана до чуе момичето да говори с гласа на сина й. Мария/Пепе разказва, че е убит и дори посочва имената на младежите, които са го направили. След това момичето изскача от дома си и отива на мястото на трагедията на моста. Последват я госпожа Вералди и другите свидетели на странното превъплъщемие.

Когато стига там, Мария ляга на същото място и отново изгубва съзнание. След известно време момиченцето се съвзема. Този път е самата себе си и не помни абсолютно нищо за превъплъщението си в покойния Пепе.

Минават още девет години и госпожа Вералди получава писмо от един от приятелите на сина си – Луиджи (Тото) Марчете, който скоро след смъртта на Пепе емигрира в Аржентина. Писмото съдържа признание за това, че той с още трима приятели са убили Пепе заради жена.

Имената съвпадат с посочените от Мария по време на нейния загадъчен „транс“. Единият от убийците по това време вече е мъртъв. Самият Луиджи живее в страна, която не репатрира престъпници, така че е в пъпна безопасност. Останалите двама са арестувани и отговарят по цялата строгост на закона.

Остава да се добави, че Мария Таларико не е познавала убития Пепе и тайната за временната й „обсебеност“ така и си остава неразкрита…

инфо: popantofi.com

Вижте още:

Шизофрения или обсебване от демон?

Сините Фугат от Трабълсъм Крийк – родът със синя кожа

Странният случай на Катрин Хъдсън – игленото момиче

10 мистериозни психически заболявания

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.