Учени откриха на коя възраст хората са най-нещастни и защо

депресия

Разпространено е схващането, че на средна възраст човек по правило е особено застрашен от депресии, тъй като се разкъсва между семейството и работата си, както и от нерадостните мисли, че всичко хубаво си е отишло с младостта.

Нещата обаче не стоят точно така, убедени са учени. Колкото по-възрастен става човек, толкова по-щастлив е той, показа проучване сред 352 хиляди възрастни британци и американци, публикувано от Националната академия на науките в САЩ. Неочаквано, но според тях най-добрите години идват, когато човек излезе в пенсия.

Разбира се, за това са задължителни три условия – стабилно здраве, финансова осигуреност и наличието на близки роднини и/или брачен партньор.

Ако имаме всичко това, с напредването на възрастта все повече се доближаваме до душевната си хармония, убедени са американските учени. „Около 45 години хората стават по-весели и оптимистични. Пикът на положителните емоции идва около 70-80 години“, обясни резултатите от изследването биологът Луис Волпер от Университетския колеж в Лондон.

Очевидно изследването не обръща особено внимание на социалните и икономически фактори. Резултатите със сигурност ще да са доста различни, ако се проведе в България.

Но на Запад най-трудната възраст се оказва времето около 30-те години. Тогава хората са най-склонни към черногледство, депресии и чувство за несигурност и обреченост. Безгрижната младост е вече отминала, а сигурността на средната възраст още не е постигната. Ето защо, вместо да се радват на живота, зрелите хора в днешно време стават все по-унили и обезверени, отбелязват учените.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.