Хипнотизиращата красота на езерото Канас

1

Kанас е природен резерват, разположен в планината Алтай в Северен Синдзян, Китай. Този защитен парк се слави със своята красива естествена екосистема, образувана от езера, реки, ледници, гори и пасища. Гвоздеят тук е езерото Канас. Образувано от едноименния ледник, водния басейн се намира на 1375м над морското равнище и е с площ от 45.73 кв. км.Дългото с форма на боб езеро дава началото на река Канас, която се вие около 125 км през девствените алпийски гори преди да се влее в река Иртиш в района на Burqin Town. Цветът на езерото варира в зависимост от сезона и времето. Понякога е по-синьо, понякога зелено, а понякога – бяло като мляко. Най-живописен е пейзажа през есента, когато цветовете избухват в златни, червени, сини и зелени нюанси.

2

Канас, което на монголски означава „красив, богат и загадъчна“ е един от най-притегателните курорти в северната част на Синцзян. Мнозина обаче идват тук с надеждата да зърнат Чудовището на Канас – митичен звяр, който безброй туристи се кълнат, че са видели. Подобно на шодландското езеро Лох Нес и тук от 1980 год. се носят истории за водното страшилище, но според китайските учени, то е просто огромен екземпляр от семейство сьомгови.

3

Дори и без митовете за чудовището, езерото Канас впечатлява със своята ярка картина, смесица от ментово зелена вода заобиколена от залесените и заснежени планини. От едната страна се намира близо 2000 метра дълга дига от мъртви дървета, които са носени от силния вятър и вълните и са се натрупали там през годините. Огромният бент от падналите дървета е рядко зрелище.

4

Езерото се намира на 140 км от Burqin County и на 246 км от Altay City. Може да се вземе самолет до Altay City или да се стигне с автобус до Burqin County, след което да се наеме кола до Канас. Някои туристи предпочитат да стигнат то това приказно кътче на кон, водени от местни водачи.

5

6

7

9

инфо: hobyto.com

Вижте още:  ЯКУТИЯ СЪЩО СИ ИМА НЕСИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.