Хората масово трият „Pokemon GO“, когато разберат това…

покемон

Pokemon GO – най-голямата мания в последно време, която завладява света като вирус с темпове, които никоя друга игра не е достигала. Милиони са хората, които ловят покемони из улиците по целия свят. Играта набира популярност и в най-закътаните райони на света, където хора си купуват по-скъпи телефони, за да могат да играят играта.

Има някои неща, за които не всеки се замисля. Точно по тази причина има играчи, които се отказват от играта, когато научат тези няколко факта, цитирани от diply.сom

1. Играта знае къде се намирате 24/7

Тъй като играта използва реалната ви локация по всяко време, за да работи и за да играете, приложението знае къде се намирате във всеки час от денонощието. Както знаем повечето приложения правят същото, но не бива да забравяме, че „Pokemon GO“ е в бизнеса за правене на пари, за това ли ще използват тази информация за вас?

2. Специфичната информация, която давате

Може да не ви изглежда кой знае какво това, че играта знае основна информация за вас, а е това огромен плюс за големите компании. Информацията им помага да ви таргетират за реклами, които биха ви били интересни. По този начин те ви изкушават да пазарувате, дори когато нямате нужда от това.

3. Продажба на личните ви данни?

Знаете ли къде ще идат всичките ви лични данни, ако хората зад играта решат да я продадат за вероятно космическа сума? Може ли да ви гарантира, че данните ви няма да попаднат в ръцете на огромни корпорации, които да ги използват за комерсиални цели?

4. Зависимост

Наистина ли искате да сте зависими от една виртуална реалност, която да дитктува ежедневието ви? Замислете се какво „градите“ виртуално и какво може да направите реално с живота си за времето, което губите в играта.

инфо: actualno.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Един коментар
  1. Lord Batori 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.