Шефът на COVID отделението в „Пирогов“: Идеолозите на новата заповед да заповядат да лекуват

От рано тази сутрин пред „Пирогов“ се извиха опашки от медицински специалисти, които трябва да се тестват за коронавирус, за да могат да влязат на работа в болница.

„От вчера сутринта едва 3 сертификата сме получили за хората, които минаха. И тези сертификати твърдят, че пробите са взимани тази нощ или вчера вечерта“. Това заяви в сутрешния блок на БНТ доц. Петър Атанасов, ръководител на COVID отделението в „Пирогов“.

Според него отделението може да се поддържа явно на автопилот и заяви:

„Иделолозите на тази заповед да заповядат да лекуват, да влязат в график“.

На нощно дежурство в ковид отделението на „Пирогов“ има по 1 лекар, 1 сестра и 1 санитар заради липса на персонал.

„Легла можем да открием от днес за днес, но леглата не лекуват“, заяви доц. Атанасов.

Той акцентира, че е проследил състоянието на 3000 души, преболедували COVID-19, и нито един не е повторен, нито един от тях не е с рухващ имунитет.

Пациент, който не се е сблъсквал с вируса, след консултация с компетентен лекар, е редно да се ваксинира, призова доц. Атанасов.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.