Археолози смятат, че са открили гробницата на последния император на инките Атахуалпа

инкитеАрхеологически   екип е на път да разкрие една най-големите загадки на древния свят. Археолозите вярват , че са открили мястото на погребението на последния император на инките Атахуалпа.

Наскоро стана известно, че мултинационален екип от изследователи е открил дълбоко в джунглата на Амазонка каменна структура, която може да е мястото на погребението на последния император на инките Атахуалпа , който е бил екзекутиран от испанците след завладяването на Южна Америка, съобщава eiz.com.

Ако те са прави, тази находка ще намери място сред най-големите археологически открития, като гробницата на Тутанкамон , Теракотената армия и Розетския камък.


Откритата в джунглите структура е висока 260 фута (80 метра)  и е широка 260 фута, състои се от стотици двутонни камъни, и е разположена високо в Андите в националния парк на Еквадор.

Според археолозите  за да стигнат  до тези древни структури е трябвало да бродят из планинските джунгли и блата , но си е струвало – на това място са били открити 30 артефакти.

Изследователите заявиха пред репортери, че плененият от  испанските нашественици Aтахуалпа е обещал  да запълни килията си със злато и други съкровища , събрани от неговия народ,  в замяна на освобождаването му.

Императорът изпълнил обещанието си , но дори и такъв щедър откуп не му помогнал  да избегне смъртта –  през юли 1533  година той е бил удушен. След екзекуцията неговите последователи погребали тялото му на тайно място, което и до днес вълнува въображението на учените.

Многобройните експедиции през годините са се опитвали да намерят мястото на погребението на императора, но усилията им са били неуспешни. Сега археолозите се надяват, че ще бъдат в състояние да разкрият една от най-големите загадки на древния свят .

“ Това наистина може да бъде едно от най-големите археологически открития – казва френско- американския археолог Dyuvenuil Benoit, член на експедицията . Структурата е подобна на древен площад, а много от камъните имат остри ръбове, сякаш са  дялани на ръка, въпреки че това може да са просто необикновени скали. Ние вярваме, че под съоръжението може да има  други могили или стаи“.

Археолозите казват, че стените на склона са под ъгъл от 60 градуса, като издигат  хипотезате, че това място е било използвана за човешки жертвоприношения, тъй като наклонът позволявал  отрязаните глави да се търкалят надолу по хълма.

„Това е един много негостоприемен, пълен с пчели-убийци и опасен поради ландшафта терен. Той има смисъл да е на това място, само в случай , че нашите предположения са верни и това  наистина е гробницата на императора на инките“- казва британският изследовател Брус Фентон.

Прочетете още: 

Тайната на кристалните черепи

инфо: http://nepoznato.energetika-bg.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.