Бирата удължава живота

бираУчените от университета в Тел Авив успяха да докажат отдавна всеизвестния на всички ни факт, че бирата е най-полезната напитка. Тя и кафето могат да променят участъка от ДНК, свързан със стареенето и рака, изясняват изследователите и обясняват, че кафето е значително по-вредно от бирата.

Резултатите от новото изследване на учените най-после виждат бял свят, предава „inews.bg“.

Например сега вече е установено, че кофеинът съкращава, а бирата на свой ред удължава крайните участъци на хромозомите, които отговарят непосредствено за защитата на ДНК от увреждане. В сравнение с кофеина бирата удължава тези клетки, като по такъв начин ДНК се оказва по-защитена. Известно е, че въпросните клетки се съкращават също от стрес, прекалено умствено и физическо натоварване.

Представителите на научния свят продължават да изследват характера на онкологичните заболявания и смятат, че новото изследване ще им помогне да разберат природата на развитието на рака, който се асоциира непосредствено със съкращаването им. Учените твърдят също така, че умерената употреба на бира понижава токсичния ефект на алуминия, който се смята за един от причинителите на болестта на Алцхаймер.

По-рано специалистите от САЩ пък успяха да докажат, че хората, които пият бира в умерени количества, удължават живота си. Оказва се още, че в безценната кехлибарена напитка има съставки, които повишават мускулната сила и премахват… биреното коремче.

инфо: http://www.novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.