Дяволската кула в Уайоминг

Дяволската кула в Североизточен Уайоминг е естествено скално образование, което се издига величествено на над 1,5 км височина. Вулканичните скални образувания се намират в една от най-красивите природни местности в САЩ, като тази забележителност предлага и разнообразни възможности за прекарване на свободното време.

Непосредствено до Дяволската кула има информационен център, където туристите могат да получат информация за произхода и историята на мястото, както и да се насладят на богат снимков материал.


За почитателите на туристическите маршрути и ходенето си има павиран път, по който хората могат да се изкачат спокойно любувайки се на природата. През месеците април, май и юни мястото е осеяно с над 60 вида цъфтящи диви цветя, които създават неповторимо усещане и много красив пейзаж.

Предлага се програма, която включва гид и информация за геологията и животинския свят на това място. Обиколката трае около 2 часа. За почитателите на нощите на открито се предлага и обиколка при пълнолуние.

Дяволската кула е обичано място и за катерачите с множеството си естествени колони. Всички те трябва да се запишат предварително и да се чекират след катеренето. Предлага се и екипировка, а през юни е забранено катеренето.

Околната природа предлага и възможности за разходки с лодка, както и релаксиране сред красивата природа на близките паркове.

Дяволската кула е първият национален паметник в САЩ, обявен на 24 септември 1906 г. от президента Теодор Рузвелт.

Това място играе главна роля във фентъзи класиката на Стивън Спилбърг „Близки срещи от третия вид“.

инфо: http://travel.actualno.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.