Непознат на науката нов вид древен човек е бил открит в Китай

хЗа феноменалното откритие на учените съобщава публикация в „Дейли мейл“. Според британския вестник, в Азия при разкопки е бил открит нов, непознат вид човек, живял през каменната ера. Така досега известните факти за родословното дърво на човешкия род, е възможно да претърпят промяна.

Австралийски учени се заели със задачата да довършат изследванията на древни човешки поселения, разкрити през 1989 г. от предишни експедиции в Китай.

Не след дълго те се натъкнали на костни фрагменти, които са много необичайни и най-вероятно принадлежат на нов вид хора.


Досега се смяташе, че единствено хомо сапиенс се е заселил в този регион на Азия, но след тези открития е възможно да се извърши пренаписване на историята.

Откритието е направено в китайската провинция Юнан, край  Малудон, в известната с многобройните  древни находки „Пещера на червения елен“. Освен това подобни следи и кости на хора са намерени и в китайския автономен район Гуанси – Чжуан.

Според изследователите,  най-вероятно човеците от известната “Пещера на червения елен” са потомци на първобитните хора, оцелели  по времето на последния ледников период на това място. Паралелно с него са живели и древните  китайци, които в онази епоха активно са усвоявали земеделието на територията на сегашен Китай.

Според друга версия, на австралийския проф. Кърноу, това може да са потомци на предишна, неизвестна досега миграционна вълна, идваща пак от Африка, която предхожда добре известния бум в завладяването на  Земята от човешкия род.

инфо: http://lubopitni.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.