Лазерните лъчи във Вселената – свидетелство за “галактичен интернет”?

 

кКонцентрираната лазерна светлина във Вселената може да е признак за наличието на технологични цивилизации, които могат да живеят на далечни планети или на  космически кораби в орбита.

“Помислете за човечеството какво ще е след 300 години”, – казва Джефри Марси, който откри първата система от екзопланети. – “Да кажем, че ние сме създали колония на друга планета. Най-вероятният начин за комуникация с нея, който ще  изберем,  са  радиосигнал или светлинни лъчи. “

Maрси счита, че във Вселената има и други цивилизации, които са ни задминали в техническо развитие и използват “галактически интернет” на основата на лазерни лъчи или радиосигнали. Ученият използва модерни телескопи, за да открие такива сигнали в Космоса. Той смята, че е прав, тъй като нищо във Вселената не може да генерира такъв сигнал.

инфо: http://znanie.eu

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.