Местата в България, заредени с мистична енергия

рупите

Българската държава е построена на кръстопът, на който се сблъскват Изтока и Запада. Но на скромната територия на страната ни се сблъскват и религии и езически вярвания, религиозност и магически ритуали, които често се преплитат, съществуват в симбиоза и привличат любителите на свръхестествените явления.

Страната ни изобилства не само от спиращи дъха гледки и неповторими панорами, но и от мистични дестинации, за които се вярва, че са заредени с енергия, непозната и необяснима за науката.

Когато говорим за мистични дестинации, на първо място винаги изникват Рупите. Дори петричката пророчица Баба Ванга е вярвала, че Рупите са място, заредено със силна енергия и е избрала там да изкара последните години от живота си.

Друга пророчица – Преподойна Стойна, е открила енергията на село Златолист, община Сандански. Сред местните жители се носят легенди за светицата и местнатацърква Свети Георги, където Стойна е живяла и се е молила. Те вярват, че духът ѝ още е там и продължава святото си дело.

орфей

Светилището на Орфей

Енергии, но много по-древни и митични, се усещат в Светилището на Орфей край село Татул. Земята там е напоена с кръвта на многобройните жертвоприношения, направени в чест на древногръцки и тракийски божества.

Привлечени от мистичната енергия на Бегликташ, траките са направили свое светилище в горите на Странджа планина. Там все още могат да се видят Каменният трон, Слънчевият часовник и Свещенната пещера, за които времето сякаш е спряло.

беглигташ

Бегликташ

Към списъка на местата в България, заредени с мистична енергия, ще добавим и Белинташ в източната част на Родопите, където неизвестни сили карат компасите да полудяват, а снегът не се задържа на земята.

тракийско

Тракийското светилище Кован Коя

Ще добавим и тракийското светилище Кован Коя и мистериозните дупки на кошер, чието предназначение не е открито до ден днешен.

Вижте още: 

Райските кътчета в България, които задължително трябва да видите

инфо: http://pochivka.com/

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

23 коментара
 1. Анонимен 10 години ago
 2. Анонимен 10 години ago
 3. KATIQ STOQNOVA 10 години ago
 4. Ksenia 10 години ago
 5. Анонимен 10 години ago
 6. Анонимен 10 години ago
 7. JUNGLE 10 години ago
 8. Анонимен 10 години ago
 9. Анонимен 10 години ago
 10. Zhenia Popova 10 години ago
 11. Пепа Мъглова 10 години ago
 12. Пепа Мъглова 10 години ago
 13. Анонимен 10 години ago
 14. Анонимен 9 години ago
 15. Анонимен 9 години ago
 16. Анонимен 9 години ago
  • Dimitrova 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.