Неизвестни сили управляват галактиките

 

к

Могъщи сили са в действие в най-близката съседна на Млечния Път галактика – Велик Магеланов Облак.

 При изучаване магнитното поле на Великия Магеланов Облак, екипът от астрономи към Центъра по Астрофизика Харвард-Смитсониан, работещ в сътрудничество с Австралийската Национална Телескопна Станция бе изненадан от гладкостта и подредеността на това поле, имайки предвид вътрешните конфликти, през които се смята, че тази галактика преминава.


Лидерът на екипа заяви, че „Трябва да има някакви мощни сили, които да правят това и да предпазват магнитното поле от безредие“.

Големи спираловидни галактики като Млечния Път, имат добре подредени гигантски магнитни полета.

„Но ако в галактиките стане неочакван взрив при формирането на звезда или супернова, енергията която се отделя… се очаква напълно да наруши целостта на магнитнота им поле“, казва учен от екипа.

„А ние знаем, че подобни събития са ставали във Великия Магеланов Облак през последните няколко хиляди милиона години“ – продължава той. И това е, което прави откритието така загадъчно.

инфо: http://www.epochtimes-bg.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.