Океанските пирамиди в Япония (видео)

6На морското дъно до остров Йонагуни Япония, са открити руини на пирамидална древна постройка. Тя е стъпаловидна с прицизно обработени и абсолютно гладки стени. В основата си е с площ, колкото Хеопсовата пирамида. Височината и е 30 метра, а най-горната част е едва на 5 метра под водата. Древното здание е привлякло интереса и предизвикало спора на множество археолози, геолози  и историци. Въпреки, че е по-вероятно да е дело на древна цивилизация, сред учените има спорещи скептици, според които това е просто игра на прородата.

Предполага се, че древният комплекс е бил на суша преди не по-малко от 10 000 години, когато нивото на световния океан е било значително по-ниско.

Според един от учените, археолога-доктор Роберт Скоч, това е естествено каменно образувание, което е било дообработено допълнително от тогавашните хора. При сравнение на снимки си личи сходството между подводните тераси на пирамидата и храмовите комплекси в Южна Америка.

„Discovery Channel“ пратиха изследователка група от аквалангисти, които откриха под водата склуптура на човешка глава, с което се потвърди, че подводният комплекс е дело на хора, живели преди хиляди години по тези места.

7Станало ясно също, че съоражението е изградено от огромни каменни блокове, подобни на тези, които изграждат храмовете на инките. Остановени са и други прилики, като например „Г“-образната форма на камъните, които са се наслагвали един в друг, като си прилягали перфектно. Остава пълна загадка как един народ, обитавал Южноамериканските Анди, е оставил свой отпечатък на друг континент, намиращ се на хиляди километри.

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.