Предмети, обладани от духове (част 2)

продължение от част 1

Сватбената рокля, която танцува сама

а1През 1894 година Ана Бейкър, момиче от богата фамилия, се влюбва в добър, но беден работник от фабрика за желязна руда. Бащата не позволява на девойката да се ожени за непородистия си избраник и дори го прокужда от родния им град Алтуна. Разгневена и обидена, Ана никога не се омъжва и завършва живота си през 1914 година като стара мома.


За несъстоялата се сватба, Ана си купила прекрасна булчинска рокля, която никога не използвала… По-късно роклята попаднала в ръцете на друга заможна дама, която я запазила за себе си. Оттам роклята станала притежание на местното историческо дружество, което я изложило в изложбената си зала в стъклен сандък също принадлежал на Ана Бейкър. Когато злочестата булка си отишла от този свят, посетителите на музея често ставали свидетели как роклята, облечена сякаш от невидима жена, танцува своя брачен танц. Най-често това се случвало при пълнолуние, защото под пълна луна щяла да се случи несъстоялата се сватба…

Столове, отпъждащи хората от себе си

а2Нюпорт, Роуд Айлънд е един от най-старите градове в САЩ. Основан в далечната 1690 година, в началото на 20-ти век градът се превръща в един от най-предпочитаните летни курорти за богатите фамилии на Америка.

Сградите на Нюпорт са известни с много истории за призраци, плод на дългите години съществуване на града. Една от тях е замъкът Белкорт, построен от популярния тогава политик Оливър Белмонт през 1894 година. В сградата има множество документирани случайни на паранормални прояви, но може би най-известни са два стола, обсебени от духове. Посетителите, които сядат на тях, често се оплакват, че изпитват студ и неприятни усещания. Някои дори споменават, че усещат как върху тях е седнал човек, а няколко злощастници дори са били буквално изритани от столовете докато са правили опит да ги възседнат.

Статуетка, която носи смърт на собствениците си

а3Наричана „Богинята на смъртта“ или „Жената от Лемб“, статуята е намерена през 1878 година при разкопки в Лемб, Кипър. Находката е датирана около 3500 години пр. Хр.  и се смята, че изобразява божество символ на плодовитостта. Първоначално статуята принадлежала на лорд Елфорд и за всичките 6 години, в която е била негова собственост, всичките 7 члена на семейството му загиват при мистериозни обстоятелства.

Двамата следващи собственици Айвър Манучи и лорд Томпсън-Ноел също загиват заедно с целите си семейства, няколко години след като придобили статуята.

Следващият собственик сър Алън Бийвърбрук също се разделя с живота си, както и жена му и две от четирите им деца. Другите две оцелели, при все че не вярват в древни проклятия и магии, се чувстват достатъчно наплашени от такава дълга серия смърти и решават да дарят статуята на Кралския Шотландски музей в Единбург, където тя може да се види и до днес.

Малко след като статуята била дарена на музея, уредникът който я приел починал, същата съдба сполетяла и работника, поставил статуята зад стъклената витрина. И макар, че статуята е истински сериен убиец от момента, в който се озовала зад витрината и никой не я е докосвал, може да се разглежда в безопасност.

инфо: http://div.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

към част 3

Един коментар
  1. Iv 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.