Вселената е съществувала и преди Големия взрив?

вселенаВсеки, който вярва, че нашата Вселена е започнала с Големия взрив трябва да преразгледа възгледите си, тъй като се появяват доказателства, че това не е така.

WMAP (сондата Wilkinson за изследване на микровълновата анизотропия) от 2001 г. насам анализира космическото микровълново реликтово излъчване (т.нар ехо от Големия взрив) . И преди три години бе обявена възрастта на вселената – 13,700 милиарда години .


Американският проф. Роджър Пенроуз и арменският астроном Ваха Гурзадян са намерили пръстени с интензивно излъчване. Те са доказателство за еволюцията на Вселената .

Теорията на Пенроуз предполага, че нашата галактика е много по-стара, отколкото се счита сега. При поглъщането на Вселената от черна дупка, натрупването на енергия е довело до Големия взрив. Това означава, че преди него Вселената вече е съществувала. За това свидетелстват гравитационните радиационни вълни.

Прочетете още: 

Шест интересни теории за нашето съществуване

инфо: http://30dumi.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. Любомир Георгиев 10 години ago
  2. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.