Близначки бавно се превръщат в камък заради рядко генетично заболяване

3

Сестри – близначки от Северна Ирландия страдат от рядко генетично заболяване, което се среща един път на два милиона. С годините тялото им се втвърдява и момичетата се превръщат в камък.

Зои и Люси – 26-годишни близначки от графство Антрим, страдат от фибродисплазия, която е регистрирана едва при 800 души в целия свят. Постепенно те губят способността си да се движат, защото мускулите и сухожилията им се преобразуват в костна тъкан.

Според Metro младите жени страдали от това заболяване още от ранно детство. И двете момиченца се родили с костни израстъци вместо палци на краката, което се явявало и първия признак на фибродисплазията. Тогава лекарите не обърнали внимание.

4

През годините травмите на момичетата били все повече и повече и те се движели все по-трудно – новата тъкан се заменяла с костна. Тогава родителите на момичетата разбрали, че дъщерите им са сериозно болни.

Сега Зоуи се придвижва с помощта на патерици и мечтае да има дете със съпруга си Майк, но се страхува – съществува 50% вероятност болестта да се предаде и на бебето. Люси се замисля по-скоро за осиновяването на дете.

Двете жени преминават през различни опити в Лондон, помагащи да се разработи лекарство, което би облекчило състоянието им.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.