Излезе „епохалният“ доклад на САЩ за НЛО – 9 страници

pixabay.com

Пентагонът говори за евентуални вражески технологии и природни явления, но не и за извънземни

През декември миналата година Доналд Тръмп нареди до 6 месеца Министерството на отбраната на САЩ и Службата на директора на Националното разузнаване да представят на Конгреса некласифициран доклад за неидентифицирани летящи обекти. Той трябваше да включва всичко, което правителството знае за НЛО, прелитащи в американското въздушно пространство. Дългоочакваният доклад бе публикуван в петък и макар само на девет страници, представлява най-прекият и съществен отчет на правителството на САЩ за това, което длъжностните лица наричат ​​неидентифицирани въздушни явления (UAP), публикувано някога.

На каква информация се основава докладът?

Предварителната оценка на оперативната група на Пентагона се основава на прегледа на 144 доклада за UAP, включващи наблюдения, направени от военни авиатори между 2004 и 2021 г., но най-вече от последните две години. Работната група реши да не се фокусира върху „набора от информация за UAP, описана в отчетите на американските военни и IC (разузнавателна общност)“, тъй като в тях „липсва достатъчно конкретност“.

От 144 доклада оперативната група може да даде обяснение само за един. Останалите остават необясними. В общо 18 събития свидетелите „съобщават за необичайни модели на движение на UAP или характеристики на полета“ – потенциално демонстрирайки усъвършенствани, все още неизвестни технологични възможности. Според доклада това необичайно поведение включва UAP/EFO, които „изглеждат неподвижни при вертикални въздушни потоци, движат се срещу вятъра, маневрират рязко или се движат със значителна скорост, без забележими средства за задвижване“. Докладът също така отбелязва, че „в малък брой случаи военните самолетни системи обработват радиочестотна (RF) енергия, свързана с наблюдения на UAP.“ В 11 случая американските авиатори съобщават за опасни „неточни попадения“ по UAP.

Какво заключение прави докладът?

Документът не казва много какви всъщност са били тези обекти или откъде може да са дошли. Лаконичното заключение е, че липсата на „качествено докладване“ за събитията „пречи на способността ни да правим твърди заключения относно същността или намеренията на UAP“. С други думи, те все още не знаят какви са тези UAP, въпреки че докладът предлага няколко възможни обяснения.

В него се казва, че наличните отчети за UAP са „до голяма степен неубедителни“, но все пак авторите имат някакво становище.
Понастоящем няма доказателства, че някой от предметите е свързан с тайна американска оръжейна програма или е разработен от чужди противници. Когато са наблюдавани  „групови“ явления в близост до американски военни бази – това най-вероятно е резултат от  „пристрастността“ на наблюдателите.

Повечето от UAP вероятно са били физически обекти, тъй като са открити по различни начини начини, включително чрез „радари, инфрачервени лъчи, електрооптични търсачки на оръжие и визуално наблюдение“. В допълнение се уточнява, че вероятно има  няколко вида UAP.

Обектите, показващи необичайни летателни характеристики (като тези, които са демонстрирали усъвършенствани технологични възможности), също могат да бъдат „резултат от грешки на сензора, подправяне или погрешно възприятие от наблюдателя“ и „да изискват допълнителен строг анализ“. По отношение на това дали тези обекти представляват заплаха или не, докладът казва, че UAP „очевидно представляват“ риск за безопасността на полетите във все по-пренаселеното небе и „може да представляват предизвикателство“ за националната сигурност, особено ако са разработени от чужди противници.

САЩ трябва да събират и анализират повече информация, да консолидират отчитането, да разработят по-ефективен начин за проверка и обработка на данните, се казва в препоръките на доклада.

Какво всъщност казва докладът за извънземните?

Нищо. В доклада не се споменава за извънземен живот и дори не се допуска, че някой от докладваните UAP може да има извънземен произход. Това обаче не означава, че работната група е изключила тази възможност.

Докладът изброява пет възможни обяснения за UAP:

Morkadis

– въздушни неразбории, включително птици, балони, безпилотни летателни апарати или отпадъци във въздуха;
естествени атмосферни явления, включително „ледени кристали, влага и топлинни колебания, които могат да се регистрират в някои инфрачервени и радарни системи“;

– разработена от САЩ технология , т.е. класифицирана технология, разработена от САЩ или нейните индустриални партньори;

– технология, разработена от чужди противници (на Земята), като Русия, Китай или други държавни или неправителствени организации;

– други – прихващане на сигнали и наблюдения, за които няма достатъчно информация, за да бъдат категоризирани (което може да включва UAP с извънземен произход).

Защо този доклад излиза сега?

Американците отдавна са заинтригувани от въпросите за това какво знае тяхното правителство за НЛО, но няколко скорошни събития накараха законодателите да настояват за повече прозрачност. Интересът набира скорост през декември 2017 г., когато New York Times съобщава за програма на Министерството на отбраната на стойност 22 милиона долара, създадена през 2007 г. и подкрепяна от Хари Рийд, бивш лидер на мнозинството в Демократичния сенат. Известна като Разширена програма за идентифициране на аерокосмическа заплаха, тя е предназначена да изследва военни срещи с UAP.

През следващите няколко години законодателите и служителите на отбраната започнаха да проявяват повишен интерес по темата, тъй като повече пилоти от военно-морските сили споделяха из своите акаунти в социалните мрежи за чести срещи с НЛО, дори публикуваха  няколко видеоклипа.

До юни 2019 г. сенаторите правеха различни изявления с настоявания да бъдат информирани за явленията с необясним характер. В крайна сметка искането за информираност бе гласувано от Сенатската комисия по разузнаването през юни 2020 г. и за първи път се даде зелена светлина за изготвянето на доклад за НЛО. След президентската разпоредба докладът да е готов след 6 месеца, проектът получи допълнително финансиране. Появи се и ненаучна причина за скептицизма по отношение на UAP: Може би след като похарчи над 1,6 трилиона долара за катастрофалния F-35, над 2,26 трилиона долара за войната в Афганистан и се изправи пред плосък бюджет за 2021 г., Пентагонът просто иска да открие още една крещяща причина да иска повече пари.

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Какво да правим, ако се появят извънземни?

Извънземните ли ръководят живота на Земята?

Извънземната Мона Лиза, открита на Луната от Аполо 20

Тайният договор на Айзенхауер с извънземните

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.