Мистериозната държава Шамбала и тайната на нейните обитатели

шамбала

В индийския фолклор вече няколко века се разказва историята за непристъпната държава Шамбала, намираща се някъде в Хималаите, и колонията от древни мъдреци, която я обитавала.

Наричали се махатми и се смятало, че периодично слизали сред хората, за да раздават съвети. Те се занимавали с окултна дейности и в кризисни моменти за хората се появявали да помогнат.

Историите за махатмите били подробно изследвани от много европейци, но знай-значили са трудовете на Елена Блаватска. Тя е израснала в Лондон и споделяла, че още от малка е сънувала тайнствения народ от мъдреци.

В своите разкази Блаватска казва, че е общувала с двама представители от тази общност – махатма Кут Хуми и махатма Мория. Те били част от теософско общество, чиято цел била да достигнат висш разум.

блаватска

Елена Блаватска

Разговорите им били публикувани във вестник Пионер Синет, а в последствие били издадени в и книгата Писмата на махатмите. Оригиналните ръкописи и до днес се пазят в Британския музей в Лондон.

Блаватска обаче разказвала доста чудновати за западното общество истории и на разказите ѝ се гледало с недоверие. По нейни думи тя е можела да общува с духове на мъртъвци, а махатмите и помагали да изважда храна от нищото.

По тази причина народът на Шамбала се смятал за група от добре обучени илюзионисти, а Блаватска за измамница. Нейните почитатели обаче и до днес вярват на това, което е написала.

Тя обаче казва, че целта на тези трикове е да помагат и е безсмислено да наричат измамници група от хора, които живеят изолирани от обществото и не се възползват материално от уменията си.

Други мистици като Елена Рьорих и Алис Бейли споделят, че също са имали досег с тази мистична цивилизация. Елена казва, че се е срещала с Кут Руми и е била поразена от силните вибрации, излизащи от тялото му. Алис Бейли пък казва, че е комуникирала с него телепатично.

Мнозина търсачи на древните тайни и пътешественици също се опитвали да открият мистериозната Шамбала след Елена Блаватска, но без успех. Тайните на нейните махатми остават завинаги неказани.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Вавилон – най-великият, важен и почитан град в човешката история

Атлантида – само хипотези

Лемурия – загадката на загадките

Съзидателната енергия на древните

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.