Най-големите американски мистерии

Някои събития така и никога не могат да получат точното си обяснение, независимо от всичките ни опити.  Авторитетното американско издание „Хъфингтън пост“ направи списък с най-големите загадки на Америка. Ето ги и тях.

Гробници в кафези

6

Мнозина твърдят, че двете гробници в близост до окръг Катависа в щата Пенсилвания са заобиколени от ред ограждения с цел да се предпази гроба от посегателства.

Все пак, защо гробовете на тези жени, които не са в родство и са починали в период от няколко дни на такова отдалечено планинско място, могат да станат обект на кражба? Защото, ще ви отговорят местните, приживе те са били вампири.


Сестрите Фокс

1

През далечната 1848 г. тези тийнейджърки твърдели, че могат да общуват с духа на човекът, който е погребан под дома им в Ню Йорк.

Според тях духа му е давал признаци на „съществуване“ дълго време, превръщайки постепенно тези две сестри в известни спиритуалистки и контактьорки.

Тяхното последвало признание в последствие, че през цялото време мамили хората така и не намерило големи поддръжници. Причината е, че след смъртта им зад стената в мазето бил открит скелет на мъж…

Теотихуакан

2

Недалеч от Мексико сити се издигат останките от град, който е бил в състояние да приеме на своя територия близо 200 000 души. За сравнение, посочва „Хъфингтън пост“, по същото време един Лондон например е бил само една римска крепост.

Трите пирамиди разположени на сравнително сходни позиции като онези в платото Гиза се издигат над преплетена мрежа от водни басейни. Погледнато от въздуха, дизайнът им прилича много на компютърна платка, като пирамидите се намират там, където трябва да са микропроцесорите.

Подземните тунели, които свързват две от тези пирамиди много приличат на хладилник и електрически изолатор. Когато в околността им се нанасят да живеят ацтеките, което става около 700 години след изоставянето им, те така и не разбират кои племена преди това са обитавали тези земи. Те обаче през цялото време не спират да вярват в божествените сили на тези постройки. Може би и заради това наричат този град Теотихуакан – град на Боговете.

Morkadis

Коралов замък

3

Латвийският отшелник на име Едуард Лидскалин през 1923 г. започва да строи каменна структура в границите на своя имот в щата Флорида. Работил сам, под прикритието на нощта, премествайки камъни, по някой път тежки и до 14 тона.

Съседите му така и никога не виждат в неговия двор някакво оборудване или работници. Всичко това ги изумява и така постепенно в околността възниква легендата за Линдскалин. На въпросите на своите съвременници той неизменно отговарял, че е открил тайните на древните пирамиди.

Амброуз Бирс

5

Сценарист и военен герой Амброуз Бирс вероятно е по-известен със своето мистериозно изчезване, отколкото с писмените си произведения.

През 1913 г. той пише, че ще отпътува за Мексико „с много ясна цел, която в момента не е възможно да се реализира“, след което буквално изчезнал от лицето на Земята.

Загубени изобретения на Тесла

тесла

Никола Тесла е бил един от най-големите изобретатели в края на ХІХ и началото на ХХ в. Той открил редица нововъведения в науката като например генератор с променлив ток, радио, дистанционното и пр.

Много от творбите му все още представляват истинска мистерия – като например малката кутия, която вибрира и за която се твърди, че може да унищожи цяла сграда, както и електрическия генератор за когото не трябва гориво, а се снабдява с енергия от космическата радиация.

Петроглифи в Сего Каньон

4

Тези произведения на изкуството гравирани върху пещерните скали в каньона Сего, някои от които са на възраст повече от 1 000 години, показват религиозната визия на древните индианци, смятат запознати.

инфо: cross.bg

Вижте още: 

10 ВЪЛНУВАЩИ СВЕТОВНИ МИСТЕРИИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.