Нашенци правят черни магии в замъка на граф Дракула в Румъния

замък дракула

Купища нашенци посещават редовно зловещия замък на граф Дракула в Румъния. Сред тях обаче има и такива, които го навестяват не само заради жив интерес към туристическата дестинация, но и по други подбуди.

Оказва се, че много от тях вярват, че обливаното в кръв някого място днес притежава специфична енергия, която може да е от полза за лоши магии.

Според запознати от години сред местните жители на град Бран се носи преданието, че ако захвърлиш принадлежност на някой твой враг в подземието на замъка, той ще бъде застигнат от голямо нещастие.

Именно по тези причини вярващите в магиите българи отивали на туризъм в съседна Румъния, а покрай разходката гледали да си уредят сметките със свои съперници.

Освен българи, разбира се, сред туристите в Бран имало и много чужденци, ентусиазирани да се разходят сред призрачната крепост. Някой от тях са привлечени от разказите за кладенеца в двора, от който вечер излизали душите на убитите от граф Дракула.

Иначе и в самия замък днес може да се види креват, на който според преданието кръвопиецът изсмуквал жизнените сили на жертвите си, пише ТрудБг.

Сред духовете, бродещи в замъка, е и този на самия граф Дракула. Местните хора разказват, че той още не е намерил покой след смъртта и продължава да броди из горите, когато навън падне мрак.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.