Професор от Харвард: Извънземни отвличат хора за експерименти

извън

Психиатър от Харвард
говори за НЛО отвличанията

Интервю с
Джон Мак – професор и психиатър от Харвард, пред PBS

ВЪПРОС: Нека да поговорим за вашата собствена лична еволюция може би от скептицизъм към вяра…

МАК: Когато първоначално срещнах този феномен и в частност дори още преди да видя самите хора, в съзнанието ми имаше много малко място което да приеме подобно нещо сериозно. Аз, както и повечето от нас, съм бил възпитан да вярвам че ако открием извънземен интелект, то ще го направим чрез радиовълни, сигнали или нещо от този род.

Идеята че можем да бъдем достигнати от друг вид същества или интелект, които в действителност да влязат в нашия свят и това да има физически ефекти, както и емоционални, не беше част от представите ми за света, с който бях отгледан. Така че гледах доста неохотно на заключението че мога да се натъкна на истинска мистерия.

С други думи, направих всичко което можех за да отхвърля други източници или сексуално насилие. Някои от тези хора са насилвани. Но те могат да отличат ясно травмата от отвличанията от другите форми на насилие. Относно някои форми на психоза или пък хора измислящи си истории – можех в голяма степен да отхвърля подобни хипотези на базата, че тези хора нямаха какво да спечелят от това.

Работил съм с над 100 човека доста усилено. Това включва първоначално двучасово интервю с наблюдателни цели преди да предприема каквото и да било.

И случай след случай, след случай бях толкова впечатлен от последователността на историите, искреността с която ги разказваха, силата на чувствата свързани с това, собствените им съмнения – изобщо всички техни отзиви относно това изживяване.

ВЪПРОС: Кажете ни моля, колко буквално възнамерявате хората да приемат това? Да не би да казвате че хора наистина са били взимани от техните легла от извънземни и е експериментирано с тях на борда на космически кораби?

МАК: Колко буквално приемам това е един от най-интересните и сложни аспекти. И бих искал да го изразя колкото се може по-ясно. Има аспекти относно този проблем, които оправдано могат да се приемат съвсем буквално. НЛО са фактически наблюдавани, филмирани с камера или снимани с фотоапарат в същото време, в което хората са преживявали отвличане.

Дори има доказателства че хората ги е нямало и никой не е знаел къде са точно по времето когато според тях са били отвличани. Те се връщат от своите преживявания с прободни рани, язви по тялото, триъгълни поражения, които са следствия от манипулации, които според тях са се извършвали над тях на борда на космически кораб от други същества. Манипулациите силно са напомняли на хирургическа интервенция.

Всичко това има буквален физически аспект и е преживяно и изказано с правдоподобно чувство от отвличаните с или без хипноза или при релаксиращи упражнения.

Аз считам че има градация на преживяванията и те започват от по-буквалните физически типове като болки, рани, кораби които могат да се снимат, до изживявания, които са по-психологически, духовни и включват разширяване на съзнанието. Трудността за нашето общество и за нашата менталност е че използваме двуполюсния модел.

Или е буквално физическо или пък е в някакъв духовен аспект – невидим. Изглежда не можем някак си да възприемем феномен, който може да започне в невидимия свят да пресече и да се манифестира в нашия буквален, физически свят.

Така че простият отговор би бил: да, феномена е буквално физически случващ се до известна степен и е също така някакъв вид психологическо, духовно изживяване, което се случва и може би произлиза от друго измерение.

Morkadis

Така че феноменът ни кара да се поразтегнем, да се отворим за други реалности, които не са просто буквалния физически свят, да се отворим към възможността че има други невиждани реалности, за които нашето съзнание през последните няколкостотин години е било затворено.

ВЪПРОС: Чудя се дали в този дух може да кажете какво всъщност представлява този вид преживяване?

МАК: …Има няколко ефекта които тези преживявания оказват върху потърпевшите, които са преживели извънземно отвличане. Първият е най-познатият аспект, който се изразява в травматично събитие, при което синя светлина или някакъв вид енергия парализира човека независимо от това дали той е в дома си или пък кара кола. Той просто не може да се движи.

Хората които споделят това се чувстват сякаш са преместени от там където са. Те прелитат през стена или от колата носени от този лъч до космически кораб. Там им се правят различни процедури които включват съществата които са ги отвлекли да се взират в тях, сондиране на телесните отверстия и сложна процедура, която включва взимане на сперма от мъжете и яйцеклетки от жените. След това се създава някаква форма на хибрид, която отвлечените виждат при следващите отвличания. Това е вид буквално преживяване.

Сега това което изглежда че става – и при това се твърди не само от мои пациенти, а и от хора говорили с Бъд Хопкинс и др. – е че се цели да се произведе нов вид – хибриден вид между хора и извънземни. Понякога на отвлечените им се казва това като им се втълпява че хибридите ще заселят Земята или ще продължат еволюцията след като човешката раса свърши това което прави, а именно да унищожава Земята като жива система.

Това обаче може да не е съвсем вярно. Може да означава чисто и просто комуникация с нас. Че може би трябва да променим нашите виждания.Може да не означава че това са буквално наши бебета. Може да е вид изразяване като образи на бебета или пък може тези хибриди да са това, в което ще се превърнем в бъдеще. Това е нещо като застраховка ако Земята продължава да бъде експлоатирана до степен в която не може да поддържа човешки или друг живот. Но може и всичко да не се приема буквално относно какво ще се случи. Това е един от аспектите.

Други неща които се описват от отвлечените отново засягат бъдещето на Земята. Показват им се сцени на телевизионни екрани – огромно разнообразие от сцени на природни опустошения на планетата, земята замърсена до неузнаваемост, постапокалиптични сцени в които дори душите са изместени от тяхната среда за живот, защото те живеят в същата физическа и духовна среда в която живеем и ние, показват се каньони с унищожени дървета.

Виждат се парчета от земята да се откъсват – части от източно или западното крайбрежие на САЩ.

ВЪПРОС: …Извънземен хибрид. Какво означава това?

МАК: Понякога когато дълбаете все по-дълбоко и по-дълбоко в човешкото съзнание, в неговите изживявания, може да откриете… това което се нарича двойна идентичност. С други думи те са хора в едно измерение, но едновременно с това имат и извънземна идентичност. Може да откриете че те са участници в репродуктивна хибридна програма, сякаш винаги са били част от нея. Самите те дори може да се чувстват като извънземни.

Един от мъжете в моята книга е бил действащ участник в отвличане на жена от Тексас на кораб като той е бил репродуктивната функция на извънземно същество като самия той се е почувствал извънземен. Често отвличаните чувстват че е тяхна задача е да се развият така, че да интегрират тези две измерения или тези два аспекта на тях самите: човешкия и извънземния.

Извънземното измерение е част от нас самите или нашите души от което ние сме били отделени през вековете на съществуване на тази земя в плътно въплътена форма.

ВЪПРОС: Вие както и други, казвате че няма друго психологическо обяснение. Но все пак има и различни мнения. Какво мислите за работата на хора като Майкъл Персингър и Робърт Бейкър, които имат тези сложни теории за неврологията и за това че те смятат че в корена на всичко това са халюцинации в състояние близко до съня?

МАК: Тези изживявания често се случват в съвсем будно състояние, а не в съноподобно такова. Човек може да бъде в стаята си съвсем буден. Съществата се появяват. И така почва всичко. Тези изживявания не се случват в съноподобно състояние. Понякога те се случват и в такива или когато човек е замаян, но в повечето случаи не.

Също всяка теория гледа на това като вътрешен феномен под което аз разбирам генериран изцяло от психиката на човека е един вид арогантност. Това значи че ние не можем да възприемем идеята че може да има друг вид разум дошъл на Земята.

Но ако трябва да търсим теория, която да се базира изяло на вътрешно преживяване трябва да имаме предвид че всяка теория която иска дори да направи подобно предположение трябва да вземе под внимание 5 фактора:

Първо, невероятната последователност и устойчивост на историите при всички мои случаи. Това не може просто да се случи чрез простото стимулиране на техните темпорални дялове на мозъка. Тогава бихте получили много различни и странни отговори, които биха се различавали в огромна степен един от друг при всеки човек.

Второ, трябва да се справите с факта че няма нищо в техния живот, на която база да се случи това. С други думи няма нищо в техния живот което да възбуди подобно изживяване освен техните думи. Няма ментално състояние което да го обясни.

Трето, трябва да имате предвид физически аспекти – пробожданията и други рани по телата им, които не са следствие на каквото и да психодинамична дистрибуция.

Четвърто, тясната връзка с НЛО, които често са били наблюдавани в местността където е станало отвличането от медии независими от преживяването на отвлечения, който дори може да не е видял НЛО, но ще прочете или види по телевизията на следващия ден, че НЛО е минало близо до мястото където е имал преживяване на отвличане.

И накрая, феноменът се случва при деца на 2 или 3 годинки. Всяка теория, която просто приписва всичко на мозъка не взима предвид поне 3 от тези 5 фундаментални измерения.

ВЪПРОС: Не поемате ли риск да изгубите доста в личен и професионален план поради евентуална критика?

МАК: Мисля че дори придобих повече отколкото изгубих, тъй като по време на изследването на тази мистерия водих диалози с много чудесни, отворени, интелигентни, брилянтни хора от различни полета на науката. Беше доста вълнуващо. Разбира се бях и атакуван, но атаките не бяха толкова сериозни колкото беше отвореността, която открих сред много хора включително и в чужбина, които казват:

Да, винаги сме подозирали че нещо подобно се случва и се радваме че сте се решили да пишете за това какво става…

Някои често казват че съм някакъв вид вярващ и съм изгубил обективността си. Изобщо не съм съгласен с това. Защото няма нищо общо с вярване в каквото и да било. Аз не вярвах в нищо когато започнах и сега не вярвам. Това което постихнах го направих в клинични условия. С други думи работех с хора стотици, стотици часове и съм свършил работата си толкова внимателно, колкото и ако бях търсел алтернативни обяснения. И никой не е успял да намери алтернативно обяснение дори в един единствен случай на отвличане.

ВЪПРОС: Много казват, че това е просто функция на културни образи.

МАК: …Виждал съм този феномен да се проявява и при местното население – индианците чероки и хопи, които познават тези същества като „звездни хора”. Изследвахме феномена и в Южна Африка като интервюирахме местен лечител който нарича тези същества „мандингас”.

Разследвахме подобен феномен в Бразилия с фермер близо до Бело Оризонте, който имаше идентично преживяване на отвличане с такива докладвани в САЩ. Наскоро получих писмо за отвличане в Малайзия. Така че според мен това е световен феномен. Той се ограничава само с хора закърмени със западна и в частност американска култура.

Установих че колкото по-високо в йерархията на обществото е даден човек в своята длъжност или работно място, толкова по-голям е шанса човека да не иска да признае отвличането… Когато хора с подобни преживявания заставаха на телевизионни екран заедно с мен и искаха да общуват и да споделят информация за това, известен брой от тях получиха заплахи че ще бъдат уволнени от работните си места.

Някои загубиха работата си… човек занимаващ се с консултативен мениджмънт загуби важен договор. Жена, която работеше за федералното правителство и беше отвлечена беше заплашвана с уволнение. С други думи това е нещо, което се счита за неприемливо.

Интервюирал съм пилоти на самолети, които са имали близки срещи с НЛО. Те не биха ги докладвали защото ще бъдат отстранени от работа. Дори и да са имали преживяване на отвличане не биха говорили за това. Между 25 и 30% от самолетните пилоти според изследване на човек, с който работя са имали близки срещи с НЛО, но не биха го коментирали.

Това е нещо което не се приема за нормално, за да се говори за него. Но и това може да се промени. Наскоро видях студент от Харвард и го питах дали говори за това пред совите колеги в университета и той отговори положително.

И дори се оказа че някои от тях също са имали преживявания на отвличане. А тези които не са имали определено били заинтересовани от феномена и не са се присмивали.

Така че може би ще има промяна в това отношение.

Кой е Джон Мак?

Роден през 1929 г., Мак е психиатър от Харвардския университет и най-авторитетния експерт относно отвличания от извънземни. Мак е печелил наградата Пулицър и е професор по психиатрия в Харвард, като също така е основател на центъра по Психология и Социална Промяна. Има над 40 години клинична психиатрия, образование и опит.

Първоначално Мак подозира че хората страдат от някаква умствена болест, но когато не успява да намери каквато и да патология при пациентите, които интервюира, обръща все по-голямо внимание на това което хората описват.

През 1994 г. декана на медицинския факултет на Харвард назначава комисия, която да изследва методите на Мак и изобщо работата му с хората твърдящи че са отвличани. След 14 месечно разследване комисията не успява да открие нищо нередно и факултета излиза със съобщение, че Мак има академична свобода да изучава каквото реши че е необходимо и да изказва своите мнения без да се притеснява от това, че ще му бъде пречено умишлено.

Трябва да се отбележи и че Мак е бил спонсориран с близо милион долара в продължение на 4 години от Лорънс Рокфелер.

През 2004 г. Джон Мак е убит от пиян шофьор в Англия, където е бил лектор на конференция…

инфо: bultimes.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.