Психосоматика и болести – ето как да се отървете от наднормено тегло, косопад и болки в стомаха

стрес

Без значение дали страдате от наднормено тегло, имате болки в коленете или ви измъчва косопад, виновни са емоциите, които изпитвате или прикривате.

За ранния косопад са виновни хормоните. Но и те, като всичко останало, зависят от емоциите, които изпитваме. Както и от онези чувства и усещания, които се опитваме да игнорираме.

ЗЪБИ
От зъбобол страдат нерешителните хора, които не могат да вземат решения и да поемат отговорност. Другите решават вместо вас, а вие се страхувате, не умеете да природа. В зависимост от вътрешните конфликти върху тях могат да се отразяват следните проблеми.

Напукани устни – човекът е разкъсван от противоположни чувства.

Хапене на устните – самонаказание за проявена чувственост.

Херпес – същото като прехапването на устните, но в по-сериозна форма.

НАДНОРМЕНО ТЕГЛО
Преразгледайте вътрешния си свят. Често тялото задържа излишното, за да се защити от външни въздействия. Човекът е прекалено беззащитен пред социума, пред живота. Този проблем говори за потиснат стремеж да бъде постигнато желаното. Хората с наднормено тегло често преживяват унижения, насмешки и оскърбления по свой адрес.

КОЛЕНЕ
Проблемите в тази област говорят за конфликти с житейските принципи, крушение на идеалите. А може би искате нещо, което противоречи на вашите морални устои. Болките в коленете пречат да се движите напред.

СТОМАХ
Гастритът често възниква на почвата на тревоги и нервни пренапрежения. Проблемите със стомаха говорят, че се намирате в потиснато състояние, в живота не ви достига сигурност и дори усещате безизходност и обреченост. Язвата на стомаха означава страх и незащитеност. Появява се и заради потискано раздразнение.

КОСИ
Проблеми с косите (ранно оплешивяване, косопад, безжизнени коси) са индикатор за стрес, безпомощност и отчаяние. Косите, особено при жените, са символ на жизнената енергия. Проблеми могат да възникнат, ако човекът живее в постоянно напрежение и страх. А е нужно просто да бъде себе си, да вярва в силите си и в помощта свише. Понякога проблеми скосите могат да възникнат като отговор на голямото его, гордостта и несъзнателната обида към Бога.

ШИЯ
Шията съединява разума (главата) с чувствата (тялото). Проблемите с врата говорят, че не всичко е наред в отношенията с вас самите. На метафизично ниво това трябва д а се разбира като мост между духовното и материалното. Болестите в областта на шията са признак за липса на гъвкавост: човек се страхува да се обърне, за да чуе истината, игнорира ситуацията, вместо да си изясни нещата. Можете при проблем да опитате да кимнете утвърдително или отрицателно да завъртите глава. Това ще покаже къде са проблемите за вас да кажете „Да“ или „Не“.

инфо: popantofi.com

Вижте още:

Как силата на мисълта лекува разбитото сърце

Бащата на психосоматиката Франц Габриел Александър обяснява най-точно защо се разболяваме

Плацебо ефектът, или умът като лечител

За допамина и невидимите наркотици

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.