Свещ показва къде се крие лошата енергия

9

Бързо се изморявате и сте раздразнителни? Влошават се отношенията у дома, неспособни сте да се концентрирате? Медиците имат много обяснения за това, но една от възможностите е вашият дом просто да е наситен с негативна енергия. Дългото пребиваване в къща, където енергията е отрицателна, се отразява на обитателите. Откъде обаче се е взела самата тя?

Според специалисти енергията на всеки дом се определя от различни фактори. Сред основните е мястото, на което е разположено жилището, накъде гледат прозорците му, подредбата на мебелите, както и старите вещи, които трупате в ъгъла и все се каните да разчистите. Негативна енергия обаче може да бъде внесена и отвън. Всички емоции в дома ни се попиват от стените му, които след това ги излъчват на малки порции към нас.

Неблагоприятна може да бъде и застоялата енергия в къщи. Тя може да доведе до застой в самия ви живот.
Ето някои от причините вкъщи да се натрупа застояла енергия. През прозореца се вижда незавършен от години строеж. Наблизо има гробище – независимо дали е на хора или на домашни любимци. Домът не е бил обитаван дълго време след смъртта на последния човек, живял там. Или просто къщата е пълна със стари ненужни вещи и снимки на мъртви хора.

За да защитим дома си от негативната енергия, първо трябва да установим кои са нейните източници.  Ето на какво трябва да обърнем внимание: Когато се приберете у дома, се чувствате потиснати и беззащитни. Дълго време не сте имали гост. Уредите вкъщи се чупят или изгарят постоянно.

Мебелите и вратите скърцат без причина. Приема се, че това са явни признаци за негативна енергия вкъщи, срещу която трябва да вземете мерки. Един от методите да открием къде са местата с лоша енергия, е да вземем свещ и с нея да обиколим цялата къща. Особено внимание трябва да бъде отделено на ъглите и тъмните участъци. Ако свещта гасне в близост до някой предмет, значи той може да е скритият източник на негативна енергия.

Фън-шуй има някои препоръки как да почистим дома си от наслоилото се отрицателно напрежения. Първата от тях е да се избавим от старите и ненужни вещи. Предмети, които лежат от години в шкафове и гардероби, са попили много негативна енергия и притежават опасна за хората аура. Това важи и за картините у дома. Обърнете внимание и на огледалата в къщи. Те се възприемат като врати към отвъдния свят. Неслучайно поверието гласи, че когато у дома има починал, огледалата трябва да бъдат покрити с чаршаф или кърпа. Не допускайте у дома ви да има пукнати или счупени огледала. Изчистите всички тях с влажна кърпа, като девет пъти направите кръгови движения по посока на часовниковата стрелка.

Чашите, чиниите и въобще съдовете също могат да се окажат вместилища на негативна енергия.
Освободете дома си от всички чаши, в които ви е неприятно да пиете. Пукнатите съдове трябва да последват съдбата на счупените огледала – право в кофата за боклук. Негативен заряд имат и книгите на окултни теми. Отворете прозорците и изчистете всичката пепел от помещението, в което има негативна енергия. Когато чистите, обърнете особено внимание на местата около вратите и прозорците, където обикновено се натрупва най-много отрицателна енергия.

Подреждайте мебелите както ви е удобно, но не забравяйта – леглото не трябва да бъде обърнато с главата на запад, защото по този начин полагат мъртвите в гроба. Желателно е креватът да гледа на север или изток. Преди да постелите килима, поръсете сол върху вече изчистения под, защото тя поглъща негативните излъчвания. Домашните животни, особено котките, имат умението да поглъщат негативната енергия от гостите. Всички знаем как котката търси болното място и ляга точно на него. Това обаче може да не сме ние или някой от семейството, а външен човек, който да предаде отрицателна енергия на животното. Затова, ако ваши гости са контактували с домашния любимец, го изкъпете, след като си тръгнат. Знае се също, че животните избират да спят върху местата с най-благоприятна енергия. Затова преди да се нанесете у дома, пуснете котката да „избере“ мястото на леглото или любимото ви кресло. Специалистите съветват също да не държите у дома си икони на светци отшелници. Дръжте на видно място подкова, която по принцип излъчва позитивна енергия.

Съществуват също някои билки и растения, които са в състояние да ви предпазят от лоши излъчвания. Сред тях са мащерка, босилек, дафинов лист, ечемик, анасон, кимион, копър, папрат, евкалипт, лайка, карамфил, чесън, женшен, тамян, розмарин, канела, алое.

Поставете такива билки в различни съдове и ги дръжте на различни места в дома си, като периодично ги сменяте на месец или два.

Слагайте билки и в колата си по време на път. Може да използвате и морска сол, която е чудесен неутрализатор. Може да изхвърлите негативната енергия и от себе си, като добавите лавандула или евкалипт във ваната си. Носете в джоба си кварцов кристал – той ще абсорбира отрицателната енергия. Вечер слагайте чаша вода до леглото си – така ще се предпазвате, докато спите. Сутрин я изхвърляйте в мивката и вечер напълвайте чашата отново.

инфо: standartnews.com

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.