10 забранени места, които НЕ можеш да посетиш

Трудно е за вярване, че в днешното ни продажно време, все още има места където не можеш да отидеш, колкото и пари да имаш.

Трезорът, в който се пази рецептата на Кока-кола

1

Повече от 125 години Кока-кола пази в тайнa рецептата на газираната напитка. Въпреки, че до корпоративния музей на компанията в Атланта е разрешен достъпа на любители на безалкохолната напитка, ултра-тайната формула от 1886 година се пази строго в метална кутия във високотехнологичен трезор, достъпа до който е строго забранен.

Архивите на Ватикана

2

Зад стените на Ватикана и по-точно под земята са скрити тайните архиви, които пазят огромната история на Светия престол, заедно с исторически и държавни документи, папските счетоводни книги и друга официална кореспонденция – като някои от ценните книжа датират още от осми век. Сред скритите предмети са писма от Микеланджело и писмо от кралицата на Шотландия писано, докато тя е в очакване на екзекуцията й. Архивите, които са официална собственост на текущата папата, са в размер над 52 мили от рафтове с повече от 35 000 предмети.

До тях достъп има много малък персонал, който се грижи за архивите. До тях могат да се докоснат само малцина квалифицирани учени, които преди да влязат при тайните на Ватикана преминават дълъг и строг процес.

Пещерите Ласко във Франция

3

Тази сложна поредица от пещери, разположена в Северозападна Франция, е дом на едни от най-известните примери за палеолитни пещерни рисунки откривани досега в историята. Древните произведения се смятат датират от 17 000 години и изобразяват най-вече снимки на големи животни. Пещерите са част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Въпреки това от 2008 г. насам достъпът до пещерите е напълно забранен за обществеността. Само шепа учени могат да влизат в древната пещера и то само през няколко дни в месеца, за да изучават пещерните рисунки.

Межгорие в Русия

4

На 140 км югоизточно от Уфа в планината Урал се намира секретният град Межгорие. Официалната информация е, че хората, живеещи и работещи в града са високо класифицирани и извършват работа от секретен тип. Има подозрения че тя е свързана с ядрената програма на Русия, други смятат че се използва за хранилище на руските съкровища или е бункер в случай на война, трети мислят, че е огромен склад на въглища. Малцина са тези, които знаят каква е истината в действителност.

Стая 39 в Северна Корея

Morkadis

5

Влизането в самата Северна Корея е достатъчно сложен процес – сега си представете как се стига до потайната стая 39. Стая 39 или Бюро 39 е една от най-секретните организации в Северна Корея и се смята, че дейността и е пране на пари за Ким Жонг- ил – председателят на националната комисия по отбрана. Не е известно от къде идва името, но е ясно че Стая 39 е създадена през 70-те години. Много малко се знае около организацията, но се спекулира, че използват 10-20 банкови сметки в Китай и Швейцария за пране на пари и други незаконни дейности. Северна Корея отрича всичко.

Ексклузивния клуб 33 на Дисни в САЩ

6

Мислите си, че Дисниленд е за деца и там алкохолът няма място? Не само, че Дисниленд има лиценз за продажба на алкохол, но и той влиза в сериозна употреба щом мястото затвори за посетители и частните партита започнат. Има едно място в Дисниленд, където винаги алкохолът се лее – Клуб 33.

Това е частен клуб в сърцето на площад Ню Орлеанс в Дисниленд. Входът се намира точно до ресторант Синьото езеро на улица Роял 33 и на вратата има табелка с номер 33. Таксата за вход варира между 10 и 30 хиляди долара, а „златното“ членството включва и паркинг. Ако искате да станете член ще трябва да се запишете в списък с чакащи, а вашият ред ще дойде най-малко след 14 години.

Зона 51

зона 51

Зона 51 е името, с което в официални документи на ЦРУ се назовава военна американска база, намираща се в южната част на Невада, на 133 км север-северозапад от централната част на Лас Вегас. Основната цел на базата е разработката, помещаването и тестването на експериментални въздушни оръжия.

Вижте още: РАЗГОВОР С БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА ЦРУ ОТНОСНО ЗОНА 51 И ИЗВЪНЗЕМНИТЕ

Малкото информация за базата и фактът, че правителството на САЩ почти не признава съществуването и я правят част от конспиративни теории, в центъра на които стоят истории свързани с неидентифицирани летящи обекти (НЛО)

Светилището Naign

7

Светилището Naign се смята за най-святото място в Япония. Първото такова светилище е построено през 4 век преди Христа, като то се построява наново на всеки 20 години. До днес над 100 Naign светилища са съществували в Япония. То се използва за почитане на японския бог на слънцето и на свят артефакт – огледалото Ята. ‘Нормалните’ хора нямат достъп до този храм. Той е запазен за най-високопоставените фигури в японското общество.

Mетро 2 в Москва

8

Не малко слухове се носят за Метро 2. Повечето информации посочват, че Москва има паралелна на публичната мрежа на метрото, наречена Метро 2, която е започнала да се изгражда още по времето на Сталин. Според някои доклади тази мрежа е дори по-голяма от публичната мрежа и има 4 линии намиращи се на 50 до 200 метра под земята. Целта му е да свързва Кремъл, Руската служба за национална сигурност, държавното летище и други важни обекти в страната.

Змийският остров

змия

Повече от 90 мили от град Сао Пауло се намира „Змийският остров“. Той е един от най-смъртоносните острови в света, заради хилядите отровни змии, които се намират на него. Учените са изчислили, че змиите са толкова много, че се пада по една змия на всеки 5 кв. м. Обитателите на острова не са какви да е змии – а от вида lancehead – едни от най-отровните в света. Бразилските силите на реда са забранили достъпа на цивилни на острова.

инфо: lifebg.net

Вижте още: 

12 ОТ НАЙ-ЗЛОВЕЩИТЕ МЕСТА ПО СВЕТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. баи хуи 4 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.