5 места, където е вечна пролет

Има няколко дестинации по света, където човек може да се пенсионира и никога повече да не се тревожи за преживяването си през зимата. В тях се живее спокойно, идилично и с по-малко от 1000 долара месечно, разказват авторите на Business Insider.

Представете си живот, който вече не включва сняг, лед или студ. Тези места, екзотични за мнозина сред европейците, предлагат такъв климат. Още повече: в тях няма лятна жега, суша, силно слънце и висока влажност. Става дума за планински градове с ниска влажност и прохладни температури през деня, които захладняват още повече нощем. И така, 365 дни от годината.

В случай, че сте пролетен тип човек, имайте предвид че те са…

Куенка в Еквадор

2

Куенка е колониален град с голям брой паркове, цветя, църкви, и с най-бързо растящата в света общност от новопристигащи чуждестранни пенсионери, според международни наблюдатели. В последните няколко години възрастните чужденци, отишли там, за да живеят и да харчат парите си на старини, са се увеличили от 50 души до няколко хиляди. Здравеопазването на световно ниво е едно от основните предимства, които ги привличат.

Меделин, Колумбия

3

 

Там се долавят ясно отразени европейски нотки в културата на площадите, парковете, музеите и кафенетата на открито. Местното население е добре облечено според чуждестранните стандарти, хората са приятелски настроени и с добри маниери.

Букет, Панама

4

 

Там пък се намира една от двете най-установени общности на чуждестранни пенсионери в Латинска Америка. (Първата е в Мексико.) Въпреки че Панама е гореща страна с влажен климат, тъй като е разположена на морското равнище, Букет се намира високо в планината и осигурява вечна пролет. Там времето е прохладно, нощем дори студено. Някои от домовете в тази част на страната се предлагат за покупка с камини за декорация и отопление.

Кафаяте, Аржентина

Morkadis

5

Това населено място е по-откъснато от останалите дестинации, изброени дотук. Но е идеална опция за всеки, който си представя живот сред лозите и всичко, което винарската атмосфера предлага. Кафаяте е голямо село, известно освен с традициите си в производството на вино и с отглеждането на красиви коне, уютните ресторанти с лек драматичен вид и спомените от колониализма. Около него са разположени лозя в продължение на километри.

Атитлан, Гватемала

6

Там има чудесен климат, природна красота, древна култура, постижими цени и нарастваща чуждестранна общност, според Майк Андърсън, който е избрал да се отправи към това място и да прекара там старините си. Районът е всепризнат с красотата на езерото си – Лейк Атитлан, считано за едно от най-прекрасните на планетата.

 

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.