9 туристически дестинации, които само най-смелите посещават

Преди да тръгнем на ваканция, ние планираме маршрута си изключително внимателно и научаваме каквото можем за мястото, което възнамеряваме да посетим. Различните хора тръгват на почивка по най-разнообразни причини. Едни търсят спокойствие, други искат да се изправят лице в лице със страховете си, да се предизвикат.

Уви, не всеки има време или пари, за да посети всички места, за които копнее. Ако отделите обаче малко време, за да прочетете тази статия, ще се отправите на едно малко, но интересно виртуално пътуване, пише BrightSide.

В следващите редове ще ви представим списък с места, които отчасти ще ви накарат да се почувствате като герои от филм на ужасите. Ако имате нужда от голяма доза адреналин в живота си, трябва да посетите поне едно от тези места.

Параклисът на костите

2

Този параклис се намира в Евора, Португалия и е един от най-известните паметници на града. Получава своето име от вътрешните стени, които са покрити и украсени с човешки черепи и кости.

3

Построен е през 16. век от францискански монах, който искал да каже на братята си, че животът е кратък. Ето защо стените са покрити с кости. На входа на параклиса има знак: Нос осос на акуи estamos pelos vossos esperamos. Това може да бъде преведено като Костите, които тук са, за вашите очакват.

Гората Хоя

4

Имате ли смелостта да се потопите дълбоко в пределите на гора, за която от десетилетия насам хората разказват страховити истории и стотици са били свидетели на различни аномалии? Това е гората Хоя Бачу в Румъния.

5

Хоя носи репутацията на местност със силна паранормална активност и множество необясними събития. Съществуват сведения за призраци, мистериозни явления, за образи и лица, фигуриращи в снимки, които не са били видими за невъоръженото око, а през 1970 г. дори за НЛО.

Хълмът на кръстовете

2

Morkadis

Хълмът на кръстовете напомня старо гробище, но всъщност е място на католическо поклонение. Хората вярват, че ако оставят кръст тук, техните желания ще бъдат изпълнени. Според една легенда първият, който е поставил кръст на хълма, бил селянин, чиято дъщеря била тежко болна. Момичето скоро се възстановило и на мястото започнали да се появяват нови кръстове.

Ръката на пустинята

3

11-метровата скулптура се намира недалеч от Антофагаста. Авторът Марио Ираразабал казва, че този внушителен паметник символизира самотата, несправедливостта и безпомощността. Тъжното място е популярно и редовно посещавано от туристи. За съжаление, някои посетители не могат да устоят на вандализма, така че ръката периодично се почиства от графити.

Ел Каминито дел Рей

4

Ел Каминито дел Рей, или „Пътечката на Краля“ в Малага, Испания, с право е прочута като най-опасната пътека в света. От април 2015 г. тя е възстановена и обезопасена, след като повече от десетилетие е била затворена заради поредица от смъртни случаи.

5

Тясната пътечка в каньона Ел Чоро се вие по отвесните скали на 100 метра над река Гуадалорсе. Дълга е около 3 километра, а ширината ѝ е едва метър.

Прокарана е в началото на ХХ век, за да осигури достъп на работниците във ВЕЦ до два водопада. Пътеката е „на Краля“, след като Алфонсо XIII минава по нея през 1921 г., за да присъства на откриването на язовира Конде де Гуадалорсе.

Висящите ковчези

6

Членовете на племето игорот са погребвали своите мъртви във висящи ковчези, прикрепени към скалите, в продължение на много години.

7

Смятало се, че това ги сближава с духовете на предците им и също така поддържало телата им в безопасност.

Катакомбите на капуцините

8

Те са както страховита туристическа атракция, така и изключителен исторически паметник. През 1599 г. монаси от манастира са мумифицирали наскоро починалия Silvestro of Gubbio и положили тялото му в катакомбите. Телата, поставени там върху рафтове от керамични прътове, се дехидратирали и след известно време били измивани с оцет. Някои от тях били балсамирани, а други – поставяни в стъклени сандъци.

Първоначално катакомбите са били предназначени единствено за мъртви монаси.

8а

С течение на вековете поставянето на мъртви тела в катакомбите се превърнало в символ за обществено положение. По тяхно лично желание местните светила искали да бъдат “съхранени“, облечени в определени дрехи, а някои от тях дори изявявали желание одеждите им да бъдат сменяни през определен период от време.

Изоставената църква в Лукова, Чехия

2

Тази църква е била изоставена, след като част от покрива пропада по време на погребална служба през 1968 година. Призрачните скулптури, създадени от Якуб Хадрава, може и да способстват за съществуването на църквата, тъй като привличат интереса на туристите, изразяващ се в постъпление в касата й, но същевременно правят това място дори още по-кошмарно.

Градът на мъртвите в Русия

3

Даргавс изглежда като китно селце със стотина малки каменни къщи, пръснати на близкия хълм, но всъщност тези къщи са крипти, пълни с човешки кости. Много от хората са били погребани заедно с дрехите си и други свои вещи.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Като от филм на ужасите: Най-зловещите находки от изоставени сгради в България (СНИМКИ)

10 зловещи призрачни истории от известни круизни кораби

Най-зловещите места в България, от които те побиват тръпки

7 зловещи разкрасяващи процедури от миналото

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.