Според предсказанията на Распутин слънчево изригване ще изпепели света утре (видео)

расМасов мор по гълъбите, които падат мъртви от небето в Москва и други градове, накара много руснаци да си припомнят предсказанието на Распутин , че краят на света ще настъпи на 23 август 2013 година, предава „Комсомолская правда“.

Близкият до руското императорско семейство мистик, който бе убит през 1916 година, писал още преди век, че на тази дата ще се случи „ужасна буря“.

„Огън ще погълне всичко живо на сушата, и след това животът ще умре, и ще настане мъртва тишина“, предрекъл сибирският екстрасенс.

Точно в петък се очаква до Земята да достигне мощен поток от слънчева плазма, който може да предизвика силна магнитна буря.

Във Вторник сутрин космическата обсерватория на НАСА SOHO регистрира изригване на коронална маса от Слънцето, която е насочена именно към нашата планета, предава CNews.ru.

Компютърното моделиране, извършено от експерти на американската космическа агенция, показва, че милиарди тонове заредени частици се движат със скорост около 920 км в секунда към земята. Това означава, че ще достигне до нас късно тази вечер или утре.


Досега нито едно изригване не е осъществявало „точно попадение“ в Земята. Но дори и удар по допирателната може да ни докара доста неприятности. Заредените частици не могат да проникнат през атмосферата и директно да ни облъчат, но те могат да повлияят на Земята и на техногенната среда косвено – чрез магнитното поле на нашата планета. Когато плазменият поток се вреже в него, това води до мощни геомагнитни бури.

В продължение на няколко дни те могат да предизвикат аварии в спътниковите комуникации и навигацията, а също така може да причинят претоварване на електрическите мрежи и да накарат хората да се чувстват зле.

инфо: http://www.zajenata.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

5 коментара
  1. Анонимен 11 години ago
  2. Анонимен 11 години ago
  3. infidel 11 години ago
  4. Анонимен 10 години ago
  5. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.