Вдъхновителят на Елън Мъск доказва, че има Бог програмист

матрица

Елън Мъск не крие, че базира теорията си на тази на професора от Оксфорд – футуролога Никълъс Бостром. През 2003 г. той създава симулационната теория, която се подема сега от милиардерите от Силиконовата долина.

С нея Бостром опитва да докаже по математически и научен път, че ние живеем в компютърна виртуалност. Всеки, който се е запознал с дългите му трудове, ще каже, че те са едни от най-добрите теории за Бога-програмист.

Друга оригинална теза на Бостром е, че човечеството може да е предмет на селективни симулации. Малка част от хората може да са идеално програмирани, като за тях е вложено достатъчно време, а мнозинството са създадени като хора-сенки. Някаква масовка, направена по евтин начин, която никога не би заподозряла нищо.

Една от тезите на Бостром е, че едва ли на напреднала цивилизация ще й е интересно да се занимава с древни симулации като нашия свят. Или да причинява ненужно страдание и болести на хората, създадени от тях.

инфо: 168chasa.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.