Домашните любимци намаляват алергиите и затлъстяването при бебетата

куче

Ново изследване доказва, че бебетата от семейства с домашни любимци, 70% от които били кучета, демонстрират по-високи нива на два типа микроби, свързвани със занижения риск от алергии и затлъстяване.Въпреки това учените съветват семействата да не прибързват с покупката на четириног любимец.“Има критичен отрязък от време, когато се развиват паралелно чревният имунитет и микробите и прекъсвания в процеса могат да доведат до промени в чревния имунитет“, заявява епидемиологът Анита Кожирски.

Изследването било провокирано от 20-годишно проучване, което показва как децата, израстнали с кучета, имат по-ниски нива на астма.Теорията гласи, че ранното излагане на мръсотия и бактерии, например по кучешката козина и лапи, може да изгради имунитет.

Според учените животът с домашни любимци по време на бременността и до 3-месечна възраст на детето увеличава концентрацията на две бактерии – руминококус и осцилоспира, които се свързват с намаляването на детските алергии и затлъстяване.

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.