Историята на децата, които стават свидетели на НЛО

нло

Събитието се случва сутринта на 16 септември 1994 година в Зимбабве, в градчето Рува, в района на малкото частно основно училище Ариел в което се обучавали около 80 деца на местни жители и на работещи в страната чужденци.

Във въпросната сутрин, почти всички деца от училището били на двора в голямо междучасие, а целия учителски колектив бил в сградата, където провеждали обсъждане на текущи задачи.

Според свидетелствата на учителите, в един момент се чули писъци и викове от към двора и след малко при тях нахълтали десетки деца – развълнувани, уплашени и някои от по-малките разплакани.

Разследването на случая описва следната картина

62 деца на възраст между 5 и 12 години, си играят в училищния двор, когато виждат три странни обекта в небето, които се приближават към училището.

Движението им приличало на подскоци в небето – обектите се появявали на дадено място в небето, след което изчезвали и след момент отново се появявали на друго място, като по този начин постепенно, но бързо се приближили на около 100 метра от двора на училището.

Учениците разказват, че обектите кацват на земята. След това на върха на главния обект се появява образ на живо същество.

Децата описват съществото, като нисък човек с тънка шия, глава с големи очи и нещо подобно на дълга черна коса.

Съществото извървява кратко разстояние ходейки по земята в посока на учениците. Някои от по-малките още тогава започват да плачат. Съществото обаче не стига до тях, а спира и сякаш изчезва, като след това отново го виждат до главния обект. Малко след това обектите се издигат в небето и изчезват.

Единствения възрастен, който бил в района на училищния двор по време на случката е майката на едно от децата, която обслужвала малко, мобилно павилионче за закуски в двора на училището.

Тя обаче видяла само тълпата тичащи към нея деца, които започнали да и обясняват викайки едно през друго за случилото се. Тя обаче не искала да напусне павилиона, за да не се случи нещо със стоката и и децата се втурнали в училището при учителите.

Историята от Рува е добре документирана и внимателно изучавана от различни изследователи.

Един от тях е психологът от Harvard Medical School д-р Джон Мак.

Той е интервюира децата и техните учители непосредствено след инцидента, както и 20 години по-късно. Интересното е, че всички деца до едно разказват дословно една и съща случка.

Morkadis

Друг забележителен факт е, че децата рисуват онова, което са видели и то отново е изключително сходно.

„Те очевидно разказват историята така, сякаш наистина се е случила.Те вярват в онова, което казват, и няма данни за психоза или делюзия“, отбелязва ученият.

Едно учителка също разказва за случилото си:

„Дойдоха, тичайки в такава паника и дори да ги бяхме накарали, нямаше да тичат заедно по този начин. Дойдоха, когато ние бяхме в съвещание и тъкмо бяхме дочули писъците… Едно дете не може да си го измисли по този начин“.

Децата във видеото по мнението на психолога са ментално здрави и няма индикации, че пречупват истината или са неспособни да правят умозаключение относно видяното: „Те описват събитието като човек, който говори за нещо, което се е случило. Мога да гарантирам, че това са хора със здрава психика, които ми разказват нещо…“, казва д-р Мак.

Години по-късно, различни хора са разговаряли с вече порасналите деца. 20 години по-късно е сниман филм за събитието с интервюта на голяма част от свидетелите.

Те преразказват събитията и продължават да твърдят, независимо от сегашното си призвание и религия, че са били свидетели на нещо, което не е от този свят и смятат, че всички хора трябва да знаят, че не сме единствените разумни същества.

инфо: vesti.bg

Вижте още:

Програма на Пентагона изследва случаи с НЛО

Уникални снимки на НЛО от преди ерата на фотошоп (видео)

Чували ли сте за белгийското НЛО нашествие?

Знаменитости разказват за срещи с НЛО

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.