Учени откриха мумия на хуманоидно извънземно в поза свързвана с Древен Египет

Международен екип от учени направи преди дни уникално откритие близо до Наска, Перу. При разкопки е открито хуманоидно тяло на същество, за което в момента се правят задълбочени изследвания дали е на извънземно или на мутирал по незнайни причини човек.

Учени от Перу, Мексико и Русия изследват намераната мумия, като до момента са извършени ДНК, въглеродни, рентгенови и химически анализи. Те датират тялото на 1800-1900 години преди началото на цивилизацията на хората от Наска, които са живели по южното крайбрежие на Перу от 750 г. пр. Христос до 8-и век.

2

Според учените, откритието е с огромно историческо значение, тъй като е на път да се докаже контакт на друг тип хуманоидни същества с жители на Земята. Според тях е трудно да се обясни само на база мутация – запазването на всички правилни пропорции в антропогенната структура при изследваната мумия. Навярно това е хуманоидно извънземно, с отличаващи се крайници и глава. Рентгеновите снимки показват изключително сходство с устройството на човешкия организъм.

3

Районът на Наска е обект на научни и археологични изследвания в продължение на десетки години. Тук са открити едни от най-мистериозните геоглифни образувания на планетата. Фигурите на Наска са открити през 1926 г. от археолозите Алфред Кроебер и Тотибио Мехиа Ксепсе. Първоначалните предположения за тяхното предназначение са, че са част от древно напоително съоръжение. През 1941 г. при полет Пол Късък от Университета на Лонг Айланд забелязва освен линиите и множество спирали, абстрактни форми и стилизирани рисунки на животни, врязани в каменистата повърхност на пустинята Наска. Той смята, че в определени моменти Слънцето застава на края на линиите и според него това е най-големият астрономически календар в света.

По-късно германската математичка Мария Райхе се заема с проучването, картографирането и измерването на линиите и това се превръща в цел на живота ѝ в продължение на 50 години! През 1968 г.Ерих фон Деникен привлича вниманието на обществеността с тезата, че странните рисунки са всъщност древни хангари и писти за приземяване на летателни апарати на извънземни. И до днес археолози, астрономи и геолози продължават да изследват геоглифите в различни университети по света.

4

Фигурите в Наска:
Колибрито е с дължина 50 метра, паякът — 46, кондорът се простира от клюна до опашката на почти 120 метра, гущерът е 188 метра, маймуната 110 м, косатката 65 м, пеликанът 285 м. Човекоподобните фигури са сравнително малко и са разположени по склоновете. Най-известната от тях е Астронавтът, дълъг 32 м, и Извънземното, открито през 1982 г. Почти всички рисунки са в огромен мащаб и направени по един и същи маниер – контурът е очертан с една единствена непрекъсната линия.

5

Истинската форма на изображенията може да се наблюдава единствено от въздуха. На по-голяма височина обаче рисунките почти не се забелязват и се превръщат в непонятни „цапаници“. Самите линии представляват бразди с ширина 135 сантиметра и дълбочина до 40-50 сантиметра, при което се образуват бели линии на фона на червеникавата пустиня, която дължи цвета си на железния окис.

По повод откритието на мумията, един от учените в международния екип, д-р Константин Коротков, професор по компютърни науки и биофизика към Унивесритетът по информационни технологии, механика и оптики в Санкт Петербург, заяви:

„Откритието представя пред научните среди нещо, което няма аналог досега. За първи път имаме вероятно мумия на хуманоидно същество, която може да ни даде много интересна и важна информация“

 

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Morkadis

Размерът на хуманоидното същество е 168 см. Пропорциите му са много близки до тези на хората, с изключение на размерите на пръстите на крайниците и размера на черепа и очните ябълки.

7

Присъстващите анатоми и хирурзи установяват различна структура с двойни кости на крайниците, както и 25 броя ясно изразени прешлени на гръбначния стълб. При човек те са 32-34. Цялата мумия е покрита с бяла пудра, но това не е просто пудра, а това е нещо, което напълно изсушава кожата с цел тя да може да бъде запазена за много години. Учените вземат проби от тялото, което е много запазено благодарение на тази пудра.

8

Под пудрата учените намират тъмна материя и тъмно сива кожа, а също изсушено месо.  След първите лабораторни ДНК анализи става ясно, че съществото има само XX хромозомни нишки, което дава информация на учените, че то би следвало да е от женски пол.

9

10

След получените ДНК данни и липсата на Y хромозоми, учените дават име на мумията – Мария. На компютърен томограф, учените виждат и остатъци от дехидратиран мозък в рамките на черепа. При изследването на шията се виждат и запазени аортните връзки със сърцето и мускулни връзки с езика.

3

По време на лабораторните изследвания, учените установяват, че тялото отвътре е напоено с някаква екстракция, която има силна миризма, наподобяваща силен екстракт от билки. Учените допускат, че в процеса на мумификация, тялото е било обработено със специална течност.

Професорът по археология от Перу – Даниел Марино заяви, че мумиите в Древен Египет също са били обработвани с билкови смеси с цел да бъдат съхранени. Едно от използваните неща е акрилова смола, която е запазила кожата и органите максимално добре във форма, макар и напълно дехридатирани.

Позата, в която е намерена мумията се свързва с практики от Древен Египет. На база рентгеновите снимки става ясно и още нещо изключително интересно: черепът на мозъка няма никакви черепни шевове (suturae capitis).

Пробите от лабораториите са изпратени за задълбочени изследвания и анализи в 5 различни държави, като междувременно археолози са открили в платото Наска още такива погребани тела.

инфо: portal12.bg

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.