Неочакваната връзка между селфито и себеоценката

%d1%81%d0%b5%d0%bb%d1%84%d0%b8

Понякога селфито е свързано с ниска себеоценка и ниска удоволетвореност от живота, но това зависи от личността ви.

Разглеждането на селфита в социалните медии е свързано с ниска себеоценка за себе си, откри ново изследване.

Изследването се е концентрирало основно върху т.н. ”зяпачи”, които основно наблюдават и разглеждат социалните медии и не са активни по друг начин.

Публикуването или т.н. ”постване” в социалните медии, от друга страна, не се оказало свързано с ниска себеоценка или ниска задоволеност от живота.

Интересеното било, че колкото по-често хората разглеждали свои или чужди селфита толова по-ниска се оказвала себеоценката и удоволетворението от собствения живот.

“Обикновено хората постват селфита когато са щастливи или просто се веселят. Това улеснява психологическия процес, който води до заключението, че вашият живот не е толкова хубав като техния, базирано само на разглеждането и интерпретирането на тези снимки.”

От това правило има и изключение, установили учените. Тези, които имали много силно желание да станат популярни имали по-висока себеоценка и по-голямо удоволетворение от живота, когато гледали повече селфита.

Вероятно причината за това е била, че разглеждането на селфита е задоволявало по-добре вътрешната им потребност да бъдат популярни.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.