Путин се страхува от отравяне, уволнява 1000 служители

pixabay.com

Само за месец персоналът, наброяващ около 1000 души, на руския президент Владимир Путин е бил сменен.

Страховете на президента са нараснали след инвазията в Украйна като основно притеснение на Путин е да не бъде отровен, сочат доклади на британските спецслужби.

Сред уволнените са:  бодигардове, готвачи, прислужници и секретарки.

Русия нахлу  в Украйна и това беше широко осъдено от страни по целия свят и наказано с тежки санкции, наложени на Путин и свързани с него олигарси. Американски и западни служби многократно предупреждаваха, че Русия се готви да нахлуе в Украйна, заради струпаните по общата граница хиляди военнослужещи и много техника. Москва отричаше.

Кремъл има история с отравянията, но предимно като активна страна. Като пример можем да посочим отравянето на критиците на властта в Москва с нервнопаралитичния агент Новичок, използван като средство за унищожаване на опозиционери като Алексей Навални, който беше отровен през август 2020 г.

източник: novini.bg

Вижте още:

Възнамерява ли Путин да прибегне до най-смъртоносното в своя арсенал?

Пентагонът предупреждава: Путин е близо до натискане на ядреното копче

Смразяващата реч на Путин – предупреждение, че нещата не вървят по план

Путин общувал само с адютанти, които не са виждали близките си от две години

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.