5 заболявания, които няма да повярвате, че са възможни

Идеята нещо да уврежда тялото ни е достатъчно страшна, за да си има свой собствен жанр. И въпреки всичко, ужасяващите сцени от филмите бледнеят пред природата, която ни предлага наистина умопомрачителни ужаси.

5. По очните ябълки могат да растат косми

7

Снимката, която ще видите е кошмарна и ще накара всеки да се запита как по дяволите е възможно това?

Това е лимбална киста. Представлява тумор, който се образува в лимба на роговицата. Причинява увреждане на зрението, но иначе е доброкачествен тумор. От другата страна вероятно е най-неприятният такъв, който може да получите.

Тези кисти са голяма рядкост, но все пак ги има – повечето дългогодишни очни лекари попадат на такива случаи един или два пъти в кариерата си.

Оказва се, че от лимбалната киста могат да пораснат какви ли не неща, включително косми и дори потни жлези.

4. Синдромът на Юнер Тан ви кара да ходите на четири крака

8

Представяли ли сте си обратното на „Островът на д-р Моро“, където учените превръщат хората в животни, а не обратното? Тук обаче лудият учен е майката природа. Тези хора страдат от супер редкия синдром на Юнер Тан, който засяга 19 души от едно семейство близо до Искендерун. Има и още няколко изолирани случая пак в същия регион.

Учените първоначално смятали, че проблемът е в генетична грешка, която причинява обратна еволюция. По-задълбочени изследвания обаче показват, че еволюцията не работи така. Освен това походката на страдащите от синдрома е по-близо до тази на котките, отколкото на приматите… което разбира се не е по-добре за тях.

Забележителното е, че тези хора изглежда сякаш се придвижват с лекота и походката им въобще не ги затруднява. Още по-странното е, че не могат да контактуват нормално с останалите хора и вместо това разчитат на животински звуци и предпочитат да се разбират помежду си на свой собствен език.

В крайна сметка се оказва, че синдромът се причинява от дефекти в мозъка, които влияят на разпознавателните способности и на усещането за баланс.

3. Синдромът на рибната миризма изпълва цяла сграда с аромата ви

Ще поясним още в началото – не става въпрос за просто много лоша миризма. Говорим за внезапната поява на тежка миризма на риба, която е толкова силна, че може да опразни цяла спортна зала и никой дезодорант на света не помага.

Синдромът се причинява от проблем с метаболични процеси, които водят до натрупване на триметиламин – вещество, което мирише на развалена риба. Обикновено тялото няма проблем с преработването му в не толкова неприятни вещества, но дефектен ген може да попречи на този процес.

Около 40 000 души страдат от синдрома на рибната миризма. Понякога той може да не се прояви с години и единственият начин да се овладее е като се избягват храни богати на триметиламин.

2. Ситуационните припадъци могат да ви накарат да губите съзнание когато видите Зайнфелд

Припадъците са чест похват във филмите на ужасите, където героите обикновено се будят на странни места и им се губят моменти. Разбираемо това е доста страшничко изживяване.

Morkadis

Още по-страшното обаче е, че има хора, които го изпитват ежедневно. Ситуационният припадък е загуба на съзнание и събуждане, причинени от най-странните и нелогични неща, които можете да си представите.

Прилича на васовагалния припадък (загуба на съзнание, когато нервната система се претовари вследствие на физически или емоционален шок, което кара сърцето да изпомпва по-малко кръв към мозъка), само че тук припадъците могат да се причинят буквално от всичко. При определени условия например, може да се окаже, че припадате всеки път, когато кихнете. Или преглъщате. Или уринирате.

Има случаи на припадъци от смях. Един иначе здрав мъж например изпада в безсъзнание когато чуе забавен виц. Друг, по-възрастен мъж пък страда от абсурдно специфична версия на ситуационни припадъци – той губи съзнание всеки път, когато види Джейсън Алекзандър в ролята на Джордж Костанца. Разбрал за това, когато един път гледал „Зайнфелд“ и забил лице в чинията с храна, в която щял да се задуши, ако не била съпругата му.

1. Непрестанно дежавю

дежа вю

Нали знаете как във филмите главният герой се е изгубил в гората и винаги го има онзи кошмарен момент, когато поглежда надолу и вижда собствените си стъпки, осъзнавайки че е бил тук и преди. Сега си представете да живеете с това усещане по цял ден, всеки ден. Без значение какво вършите, в момента когато го направите, вече усещате, че сте го правили и преди.

За един 23-годишен британец, това е ужасяващата реалност. Той изглежда е напълно здрав и не изпитва никакви неврологични проблеми, но въпреки това живее в постоянно усещане за дежавю. Както знаете, дежавюто е моментен бъг, когато мозъкът ви казва, че това, което сте видели, всъщност идва от дългосрочната ви памет. Усещането е странно за около пет секунди и после го забравяте. Само че този младеж не може.

Той живее в този ад от 2007г и както може би се досещате животът му никак не е лесен.

Това състояние е доста рядко – толкова, че допреди никой не е чувал за него. Но след като през 2015г се разчува за него, още хора се появяват със същите симптоми.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още: 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.