Откриха неизвестна теория на Айнщайн

айнщайнУчените откриха неизвестна преди статия на Алберт Айнщайн, в която той е разглеждал идея, алтернативна на общопризнатата днес теория на Големия взрив.

Според теорията на Големия взрив Вселената е възникнала преди около 13,7 милиарда години, като рязко е започнала да се разширява от много плътно и горещо състояние. Тази теория била потвърдена от наблюдения през 20-те години на ХХ век, когато американският астроном Едуин Хъбъл измерил разстоянието до другите галактики и открил, че те се отдалечават от нас.

С алтернативна теория за стационарна Вселена в края на 40-те години се занимавал британският физик Фред Хойл. Той смятал, че процесът на разширение Вселената няма начало, той протича вечно и се съпровожда с постоянно самопроизволно раждане на нови частици. От тези частици се образуват нови звезди и галактики и по такъв начин плътността на веществото във Вселената при разширение не се променя.


Работата, написана от Айнщайн около 1931 година, сочи, че той се е обърнал към тази идея много по-рано. Ръкописът през цялото време се е съхранявал в архивите на Еврейския университет в Йерусалим, а сканираната му версия е качена за общ достъп, само че грешно била смятана за чернова на друга работа на учения.

задачаГрешката била открита от Кормак О’Рафърти и колегите му от Технологичния институт Уотърфорд (Ирландия). Те публикували превод и анализ на ръкописа на Айнщайн в електронната библиотека на Корнуелския университет, а статията им е приета за публикуване и в European Physical Journal.

В теорията на Хойл уравненията от общата теория на относителността били модифицирани и допускали възможност за спонтанно възникване на материята. Откритият от учените ръкопис показва, че Айнщайн също е допускал възможността за съществуването на такъв механизъм и без промяна на своята теория, но след това е открил грешка в изчисленията си и се е отказал от идеята за стационарна Вселена. Впоследствие той никъде не е споменавал за нея, допълва РИА Новости.

Вижте още: 

Свръхсекретен документ за извънземните и НЛО, написан от Айнщайн и Опенхаймер през юни 1947 (видео)

инфо: http://lifebg.net/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.