Вселената предупреждава Земята за катастрофи с тайнствени сигнали

вселенаУчените съобщиха, че са записали четири еднакви радио сигнали, получени с помощта на радиотелескопа CSIRO Parkes, за които се предполага, че идват от едно и също място –  газов облак, намиращ се на края на Млечния път.

Странните изблици на радиовълни от неидентифициран източник, разположен на милиарди светлинни години от Земята, тормози астрономите  повече от пет години. През цялото това време, учените се интересуват от въпроса не са ли тези сигнали  резултат от случайни вълнови активности на космически тела?

Сега учените казват с увереност: „Тези сигнали са предупреждение за най-големите катастрофи  в Космоса“, пише Federal post.

Причините за тези катаклизми  астрономите се затрудняват да назоват – предполага се, че това може да бъде както звездно сливане , така  и образуване на  свръхнови.

Съобщава се, че първият от четирите записани сигнали с  радиовълни, е бил записан преди около шест години в южното полукълбо. Сигналът с  невероятна яснота е продължил само  няколко милисекунди. Той се е появявал и изчезвал няколко пъти, оставяйки    изследователите да  гадаят, кой  може да бъде  „автор“ на тази поредица от послания.

Точно същите сигнали са получени и по-късно – като същевременно се отбелязва, че те са достатъчно мощни, за да достигнат до Земята. Чрез измерване на интервалите между тези сигнали, учените са установили, че са станали в момент, когато Вселената е била на 6 до 9 милиарда години, което е около половината от възрастта и.

Учените  представят няколко възможни обяснения. Това може да е сливане на неутронни звезди, магнитна неутронна звезда в предсмъртна агония, или може би сигнали, идващи от черна дупка, в която е  попаднала звезда, като последното е била просто разкъсана.

Във всеки случай  емисиите, причинени от тези събития може действително да помогнат да се идентифицира нов възглед за естеството на междугалактическата среда, по-специално, че радиовълните  могат да преминават през „отрицателната материя“ на Вселената.

инфо: http://nepoznato.energetika-bg.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.