В този булченски магазин мумия рекламира роклите

2

Надничайки иззад прозореца на малък булчински магазин в Чихуахуа, Мексико, стои висока, стройна фигура, облечена в булчинска рокля.

За близо деветдесет години този изнервящо реалистичен манекен в булчинския магазин La Popular е изкушение за посетители от цяла Америка и Европа.

Бледата й кожа, жилките на ръцете, бръчките по дланите й и износени й нокти са повече от убедително доказателство, че La Pascualita – както е популярна куклата, е идеално запазен, балсамиран труп на реален човек.

3

La Pascualita, или Little Pascuala, се появява за първи на прозорците на този добре известен булчински магазин на 25 март 1930 г. Не минава много време, преди някой да отбележи поразителното сходство между манекена и наскоро починалата дъщеря на собственика на магазина. И слухът е създаден.

Според легендата Паскуала Еспарза, собственик на магазина, има красива дъщеря, която трябва да се омъжи. На сватбения си ден тя е ухапана от паяк черна вдовица и умира.

4

Майка й е толкова разстроена от загубата, че я мумифицира и поставя до прозореца, така че тя винаги да бъде булка в смъртта, както не е могла да бъде в живота, пише Amusing Planet.

След разпространението на този слух местните жители са възмутени и непрекъснато звънят на Еспарза, която отрича твърденията. La Pascualita не е нищо друго, освен един много добре направен манекен, казва тя. Но никой не й вярва.

С течение на годините историята става все по-нереална. Дори работниците в магазина вярват, че манекенът не е просто кукла.

Може би настоящият собственик на магазина Марио Гонсалес има полза да пази легендата жива. Два пъти в седмицата манекенът се преоблича, което имат право да извършват само няколко близки и доверени служители.

5

Истинските вярващите в легендата пък оставят цветя и свещи, вярвайки, че тя е светица.

Марио Гонсалес се радва на славата и популярността, която La Pascualita носи на магазина и възнамерява да запази мястото й до прозореца. На него дори е изписано La Casa De Pascualita, или домът на La Pascualita.

Morkadis

А когато го питат дали булката е наистина мумия, той само клати глава и повтаря, че не може да каже.

инфо: profit.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.