САЩ искали да строят военна база на Луната, за да обстрелват СССР

лунатаПрез 1959 г. САЩ планирали да построят военна шпионска база на Луната, с която да обстрелсват СССР с едрени ракети. Това става ясно от наскоро разсекретени документи.

Документите са с обем около сто страници и са публикувани в чест на 45-ата годишнина от кацането на американците на Луната.В тях се казва, че в края на 50-те години САЩ са работели по проекта „Хоризонт“, чиято основна цел била създаването на шпионска база на Луната.


Построяването на базата и пускането й в действие щяло да струва около 5 млрд. долара. От нея САЩ щели да могат да обстрелват Русия с ядрени ракети, без подготовката за това да бъде забелязана.

Базата щяла да бъде построена от 16 астронавти и охранявана от 12 специално обучени войници. За целта на Луната трябвало да бъдат доставени 200 тона строителни материали, а впоследствие и 150 ракети Saturn A. В района на базата трябвало да бъдат построени и два ядрени реактора.

Вижте още: 

КАК ЛУНАТА ВЛИЯЕ НА ТЯЛОТО НИ

инфо: http://www.24chasa.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.